Achter de schermen bij Yetenek Sizsiniz

yetenek-sizsiniz

Al eerder op Facebook plaatsten wij een update met de mededeling dat wij als TurkseNederlander op bezoek zouden gaan bij de voorrondes van Yetenek Sizsiniz in Amsterdam.De voorrondes waren dus zonder toeschouwers, en zoals sommige ook dachten waren er geen bekende namen aanwezig. Het waren enkel voorrondes waarbij je auditie werd opgenomen.

Omdat er veel vraagtekens waren onder onze bezoekers, wilden wij voor jullie kijken hoe de voorrondes verliepen. Zoals wij vermeldden op de site waren de voorrondes op zaterdag en zondag. Wij bezochten ze op zondag.

Rond 5 uur waren wij daar aangekomen, en tot onze verbazing was er helemaal niemand! Hadden wij nou zo weinig Turks talent wonen in Nederland ?!

We vroegen aan de medewerkers van Acun medya waardoor er zo weinig mensen waren die auditie kwamen doen. Alhoewel de ene zei dat ze al lang van tevoren begonnen waren met het doen van een oproep ontkrachtte de ander dat. En volgens mijn ligt het ook gewoon aan het te laat informeren van iedereen hierover. Ja, op de site van Acun medya stond het al twee weken, maar goed je gaat natuurlijk niet elke dag de site van Acun medya bekijken.

Dit gaf ons de gelegenheid om een praatje te maken en precies het proces van een auditie te begrijpen. Je deed auditie, en dan? Je auditie wordt opgenomen met een amateur camera, zonder al te veel poespas doe jij je ding en nemen ze dit op. We vroegen waarom ze geen grote camera’s gebruikten. Hierop zeiden ze dat degenen die auditie doen zich opeens heel anders gingen gedragen, en als je het echt in je had ze het ook met zo’n camera konden zien. Of het echt waar is? Geen idee, maar wanneer je ook bekijkt hoeveel mensen er op zo’n voorronde zijn afgekomen is het wel begrijpelijk dat ze er niet zo’n groot budget voor apart zetten.

Uiteindelijk worden de opnames in Istanbul bekeken, en vinden ze je goed genoeg dan nemen ze contact met je op en vlieg jij op hun kosten naar Istanbul! Vanuit daar ga je naar de plaats waar er die week opnames zijn.

Grappig was dat veel families op de audities af waren gekomen in de hoop bekende gezichten te kunnen zien!  Helaas moesten we ze allemaal naar huis sturen , aldus de medewerkers van Acun medya.

Kortom, een leuk avontuur om eens mee te maken!

Heb jij meegedaan met de audities?

Comments

  1. says

    Dankje wel voor dat nuttige informatie 🙂 nou wil ik wel even weten waarom wilt Acunn.com mijn telefoon nummer, huisadres en mijn email weten? en komen ze nog wel naar Rotterdam deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *