Anti-islamfilm maker gearresteerd


De moslims hebben weinig aandacht geschonken aan de anti-islamfilm die gemaakt is door Nakoula Bassily. Nu is er opmerkelijk nieuws over de 55-jarige filmmaker. Agenten in Los Angeles hebben de man die achter de geruchtmakende islamkritische film zou zitten meegenomen voor verhoor. De Egyptenaar werd door federale agenten begeleid naar een politiebureau.

anti-islam-filmDe anti-islam filmmaker heeft een geschiedenis bij de politie. Hij werd in 2009 veroordeeld voor oplichting van banken. Bij zijn vervroegde vrijlating was bepaald dat hij vijf jaar geen computer of internet mocht gebruiken. Je kunt het al raden. Volgens mij is voor de film overduidelijk gebruik gemaakt van een computer en internet ? De man heeft mogelijk de voorwaarden geschonden van een eerdere voorwaardelijke vrijlating, heeft de Amerikaanse politie zaterdag bekendgemaakt.

Nakoula noemt zichzelf een koptische christen. Hij maakte de film The Innocence of Muslims onder de naam Sam Bacile. Eerder deed hij zich op de radio voor als een Israëlisch-Amerikaanse man en hij zou de film hebben gemaakt met hulp van honderd joodse geldschieters.

‘Ik ben degene die de 14 minuten film op internet heeft gezet en ik denk erover om de hele film uit te geven,’ aldus Nakoula. Nakoula werkt voor de religieuze groep Media for Christ. Sinds de onrust die ontstond over zijn film dook hij onder in zijn huis in Cerrito bij Los Angeles.

De tamelijk amateuristische film, die leidde tot protesten in diverse moslimlanden, is geregisseerd door Alan Roberts, die eerder softpornofilms regisseerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *