Aziz Kara niet opzettelijk gedood

Aziz-KaraVelen van ons hebben het nieuws van Aziz Kara niet meegekregen. Aziz Kara is op droevige wijze om het leven gekomen. De 64-jarige Aziz Kara is afgelopen zomer 23 juni door zijn buurman Henk dood geslagen. Was dit een racistische dood? Daar werd onderzoek naar gedaan. Het OM deed een voorlopige uitspraak.

Wat gebeurde er precies?
Er was al enige tijd onenigheid tussen Aziz Kara en de achterburen Henk en Ingrid W. Aziz Kara woonde sinds 2005 samen met zijn vrouw in de Violiersstraat in Almelo.  Volgens buurtbewoners deden Henk en Ingrid racistische uitspraken en vertelden vrijuit dat ze een hekel hadden aan Turken.

De zaterdag liep het uit de hand. Ingrid kreeg ruzie met de zoon van Aziz Kara. De reden van de ruzie was de auto die geparkeerd stond in de straat. Ingrid W. voelde zich ‘begluurd’ door de zoon van Kara. Na de woordenwisseling van de zoon van Kara en  Ingrid bemoeiden Henk en zijn zoon zich met de ruzie en vielen er klappen. Aziz Kara wilde zijn zoon helpen en kreeg een klap van buurman Henk. Hierdoor viel hij op zijn achterhoofd en raakte in coma waarna hij in het ziekenhuis overleed. De buurtbewoners waren na dit incident in shock. Volgens buurtbewoners was Ahmet Kara een rustige man en zorgde nooit voor overlast.

aziz-kara-dood

De buurt organiseerde een stille tocht voor Aziz Kara

Nu doet het Openbaar Ministerie een voorlopige uitspraak. Volgens het OM hadden Henk W. en zijn zoon niet de opzet om Aziz Kara te doden. Daarom schrapt het OM de doodslag van de ten laste legging. Ook zegt het OM geen racistisch motief te zien in de moord. Het onderzoek is nog niet afgerond. Henk W. en zijn zoon vragen via de advocaat om vrijlating. Ook willen ze graag dat de verklaring van de zoon van Aziz Kara minder zwaar meeweegt in de zaak. De volgende zitting zal in januari plaatsvinden.

Comments

  1. Fatih Bostanci says

    Wtf mann die mensen geven gwn toe dat ze haat hebben aan turken. En dan slaat die man een turk dood. Echt dom die uitspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *