BDP: PKK leider Öcalan moet standbeeld krijgen

ocalan-poster

Vanmiddag deed Selahattin Demirtas (BDP) een opmerkelijke uitspraak tijdens uit de hand gelopen demonstraties in Mardin. Een groep PKK sympathisanten openden posters met de foto van terroristische leider Abdullah Öcalan. Ze eisten vrijlating en steunden volgens hen hiermee de de hongerstakingen die al enige tijden gaande zijn in Mardin. De politie reageerde hier snel op en zorgde voor opdrijving van de groep.

Later sprak Selahattin Demirtas deze groep aan met de volgende woorden: “De moordenaar van de Koerden Kenan Evren krijgt in klaslokalen en grote pleinen in het land wel een foto. Waarom mogen wij geen foto van Abdullah Öcalan dragen? Wij zullen zelfs een standbeeld van Öcalan plaatsen, jullie zullen dit zien!”

Je begrijpt dat dit ontzettend provocerend is. Deze uitspraken zijn toch niet gepast voor een vertegenwoordiger van de Koerdische gemeenschap? Wie vertegenwoordig jij dan? Niet de Koerden maar de terroristen! Niet iedere Koerd is PKK sympathisant en wat deze man doet is alleen de bevolking meer verdelen. Jammer dat de PKK sympathisanten niet inzien dat ze nooit hun doel op deze manier zullen bereiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *