Belastingdienst wil gegevens van Turken

vakantiehuis-turkije

Een overgroot gedeelte van de Turken in Nederland heeft een tweede huis in Turkije. De Belastingdienst wil graag weten wie er allemaal een tweede huis bezitten. Een tweede huis telt als vermogen en meer vermogen betekent dus meer belasting. In tijden van crisis kan de Nederlandse overheid dit geld goed gebruiken!

Indien je binnen de EU vastgoed bezit heeft de belastingdienst vanaf 2015 automatisch beschikking over de gegevens. Maar met Turkije ligt dit anders. De Belastingdienst wil afspraken maken met Marokko en Turkije over het automatisch uitwisselen van gegevens over vastgoed. Zo kunnen Nederlandse belastingplichtigen die een huis of ander onroerend goed in Marokko of Turkije niet hebben opgegeven bij de fiscus, worden aangepakt.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) meldt dat dinsdag aan de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Farshad Bashir. Nederland kan Turkije en Marokko nu ook om informatie vragen over onroerend goed, maar de uitwisseling gaat nog niet automatisch.

Wat vind jij? Moet Turkije afspreken met Nederland en onroerend goed gegevens van TurkseNederlanders verstrekken?

Comments

 1. says

  Nederlanders die in het buitenland geld hebben ook meerdere huizen in Turkije en in andere landen. ik vind dat Nederland te ver gaan. Ik vraag me af of zij dan ook belasting betalen, niet dat ik er tegen ben maar iedereen betaalt zijn eigen belasting in het land waar zij hun huis hebben, en Nederland heeft het recht niet om zich er mee te bemoeien! Ik vind dat wij niet de dupe moeten zijn van de fout die zij met de Bulgaren hebben gemaakt!

 2. Ron says

  Volgens mijn informatie moet je huizen in Frankrijk, Spanje ed ook melden bij belastingdienst. Dus waarom dan huizen in Turkije niet? Gelijke monniken, gelijke kappen 🙂

 3. says

  Men moet controle doen op de Nederlandse overheid zelf… waar de fraude door grote bedrijven met wetgeving en geweld door de overheid en belastingdienst wordt beschermd… 80% van deze bevolking is verstandelijk gehandicapt… misschien omdat mensen in dit land onder het zeespiegel niveau leven kunnen ze ook niet meer gezond reageren… loslopende idioten…

 4. says

  Enige jaren geleden wilde De Fiscus al informatie van verzekeraars omtrent pleziervaartuigen: "Wat is van wie?" Er kwam heel wat heisa. Weeldenbelasting was afgeschaft. Ik vind Vermogensbelasting een onding. Ik houd niet van belasten van verstandige uitgaven. De echte inkomsten moeten worden opgegeven (bijvoorbeeld aan de Turkse overheid) als er een of andere uitkering (bijstand) in Nederland aan de orde is. Probleem opgelost. MAARRRRR, als er wat verzwegen wordt kan dit ook gezien worden als diefstal met de bijbehorende straffen. (Liever geen Sharia-regeling, men moet optimaal kunnen blijven functioneren.)

 5. Edwin says

  Het fiscaal belang is meestal nihil.
  Volgens het belastingverdrag tussen de beide landen zijn inkomsten uit onroerende zaken immers belastbaar in het land waarin de onroerende zaak is gelegen (Turkije). De waarde van de woning moet dus wel in box 3 worden vermeld, maar de belasting hierover wordt per saldo verminderd tot nihil door een aftrek ter voorkoming van dubbele belasting. Het heeft dus alleen effect op het verzamelinkomen en dat kan van belang zijn voor het recht op bepaalde inkomensafhankelijke toeslagen. Er kan uiteraard
  wel een reëel fiscaal belang zijn als de buitenlandse woning is aangekocht met eerder niet in een aangifte opgenomen belastbaar inkomen (mits er nog recht bestaat op navordering). Parate kennis voor een goede belastingadviseur. Het tekent het niveau van de politiek.

 6. Yasemin Cakir says

  Regering zal dit toch niet toestaan 🙂 dit onderwerp gaat al heel lang door de tweede kamer, Nederland hoopt te veel met dit crisis gedoe…

 7. Filiz says

  Ben benieuwd hoeveel geld de belastingdienst wel niet heeft, toch maar blijven vragen! Vuile schooiers, die Turken hebben jarenlang gewerkt om een toekomst op te kunnen bouwen voor zijn kinderen , en jullie maren proberen om DAT af te pikken van ons?
  Afblijven met jullie pootjes !!!

 8. cihan says

  Vermogenrendementsheffing.
  Als het goed is betaal je al belasting over je vakantiewoning in Turkije. In dat geval hoef je geen vermogenrendementsheffing in Nederland te betalen, anders zou er dubbel geheven worden..

 9. says

  Je hoeft ons niet allemaal te beledigen. Nergens voor nodig. Doe ik ik niet met jouw mensen. Bovendien ligt het overgrote gedeelte van NL boven de zeespiegel, is de lucht op zeespiegelniveau rijker aan zuurstof, doordat het minder ijl is en…..zijn inderdaad de meeste nederlanders TOTAAL DEBIEL hahahahahahaha 😀 3:)

 10. Omer Bahcecioglu says

  Ze kunnen de tiefus krijgen ze worden met de dag een ergere boef die belasting. Waar moet dit heen ???

 11. says

  Tycho van Vondel Ik heb hier niet beledigd…mensen moet kritiek kunnen weerstaan… ik ben zelf van mening dat 60% van de Turkse bevolking ook niet goed wijs is (Aziz Nesin) dat moet men niet als belediging opvatten: alleen je kan zelf al simpelweg zien hoe een doorsnee Nederlander in elkaar zit: altijd een glimlach op de wang en doen alsof het leuk is en ook al is het in je eigen nadeeel… niets weggeven van nederland.. wat mij opvalt is men niet gedient is van kritiek en dat niveau in nederland heel laag is en ook het vermogen van het verstand… men heeft voor alles een handleiding nodig… daarom is het ook terrcht dat ik dit soort mensen idioot noem… Belastingdienst

 12. Jeanine Suyenne Rubiano says

  Alba kom hier een huisje kopen 🙂 Hier zijn ze zo gek dat ze niet eens weten dat je er bent, laat staan belasting betaalt.

 13. says

  Iedereen moet belasting betalen Dilek, als je bezittingen niet opgeeft is dat fraude en zonder lullig te zijn, Turken weten dat handig te ontduiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *