België heft belasting op slachten tijdens Offerfeest

Offerfeest
In de Belgische stad Mechelen heerst ophef over de invoering van belasting op slachtingen tijdens Offerfeest. Mechelen belast ieder offer met 15 euro extra tijdens het Offerfeest. Als reactie hierop roepen de moskeeën in Mechelen op tot een boycot.

Belasting
Het Offerfeest kost volgens het stadsbestuur van Mechelen extra geld. Daarom vindt het stadsbestuur dat de moslims die een offer brengen ook moeten bijdragen aan de kosten. Wat die kosten dan zijn ?
Volgens het stadsbestuur zitten die kosten in het afvoeren en verwerken van het slachtafval en de extra stadswachten die ingezet worden voor het handhaven van de goede orde. Het stadsbestuur benadrukt dat de 15 euro belasting niet kostendekkend is maar slechts een bijdrage is.

Reactie moslims
De moskee in Mechelen roept op om geen dieren te slachten zolang deze belasting bestaat. Volgens het moskee bestuur gaat het niet om de 15 euro belasting maar om de manier waarop deze beslissing nu genomen is. Moslims zijn niet betrokken bij gesprekken of vergaderingen rondom deze maatregel. Het Offerfeest is al over een maand (15 oktober) en nu een maand van tevoren komt er een abrupte maatregel.

Het stadsbestuur betreurt de boycot en wil nu in gesprek met de Mechelse moslimgemeenschap om op zoek te gaan naar een oplossing.

Belasting op Offerfeest offers, hoe denk jij erover?

Comments

 1. vermeulen says

  DE schapen tax is niet 15 euro maar 35 +15 euro!!! De boeren krijgen 13 euro subsidie en dat moet een moslim betalen. De boeren vragen 3 maal de prijs dan normaal voor een schaap. zonder factuur. dat is toch zwartwerk? Het is crisses ook voor de moslims he……

 2. vermeulen says

  Wij zijn niet verplicht om een schaap te offeren. Wij gaan een kip offeren , moeten wij daar ook kippen tax betalen?

 3. momo says

  het is geen verplichting voor te offeren.met de dure priujs van schaapen wil ik liever veel arme mensen helpen;
  iiik vraag aan alle moslims grmeenschap deze jaar geen schaap te offeren en solidair zijn aub offeren

 4. Iemand says

  salaam allemaal, he ik zal jullie iets vragen, als zn belasting in marokko wordt gevraagd niemand zal iets zeggen, maar hier wel, en als we dit jaar niet gaan offeren en blijven zo, hoe wordt het in de toekomst met ons kinderen??? voor een offer feest die een keer per jaar wordt meegemaakt vind ik het niet erg, want we maken eigenlijk een zootje van tijdens de feest en dat mogen ze voor ons wel opruimen? niet eerlijk. we moeten wel dankbaar zijn dat er wordt meegewerkt tijdens die dag. moet je kijken in brussel hoeveel poltie wordt ingezet s morgens vroeg en dat alleen voor jou om die feest te kunnen veren in alle veiligheid, maak je dat mee in marokko???? nee, en nog een ding, marokkaanen zijn de laatste die kunnen praten dat ze allemaal overeen komen om iets te doen of niet te doen, , iedereen denkt aan zicht zelf in het algemeen dan. dus denk maar goed na en eerlijk zijn tegen jezelf voor dat je tegen een andere eerlijk kan zijn.
  Dank u wel aan Allah swt dat we hier mogen leven en werken , en dan dank u wel een de belgische overheid voor hun samenwerking. en juist omdat ik een echt moslim ben zeg ik dit allemaal.

 5. says

  dit is echt weer een staaltje van er een slaatje uitslaan , belasting op een offerschaap tegek voor woorden zeg , en als hun een feestje hebben , hun kalkoenen en duiven en noemmaarop met de kest dagen wat dan ook belasting , nee want dat is iets anders zeggen ze dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *