Bemoeienis Turkije volstrekt ongepast

asscherVolgens vice-premier Asscher moet Turkije zich niet bemoeien met de zaak van het Turkse jongetje Yunus (9). Asscher noemt het “aanmatigend” als een ander land een oordeel heeft over het onderbrengen van een kind bij deze ouders. Ook stelde Asscher dat hier in Nederland een pleeggezin met veel zorgvuldigheid gekozen wordt. Tijdens de selectie wordt er gezocht naar ouders die goed passen bij het kind en wordt er rekening gehouden met de overtuigingen van het kind, aldus Asscher. Wat de precieze definitie is van ‘ouders die goed passen bij het kind’ is natuurlijk niet helemaal duidelijk. In Nederland zal niet gekeken worden naar ras of religie bij plaatsing, volgens Asscher past dit niet bij Nederland.

In Nederland en Turkije heerst er veel commotie rondom deze zaak. TurkseNederlanders zullen op 21 maart om 10.00  (de dag dat Erdogan in Nederland is) een protest houden in Rotterdam. Op dit moment zijn er op Facebook 3373 deelnemers aan dit protest en zijn 25.544 uitnodigingen nog niet beantwoord.

Doe jij mee aan dit protest? Waarom wel of juist niet? 

Comments

 1. says

  Kinderen worden tegen de zin van de ouders weggehaald door 'bureau jeugdzorg', het is dus bullshit wat asscher zegt over zorgvuldige selectie van ouders die zogenaamd beste bij het kind van 9 maanden oud, passen. dezefde bureau jeugdzorg die onlangs 'excuses' aanbad voor het misbruik van kinderen door 'pleegouders'.

 2. Ismail Yakar says

  Asscher is totaal onzin! wij allemaal weten dat wat er gezegd en wat er gebeurt over het algemeen!

 3. Senem Beyazturk says

  hoezo ongepast, wat zij doen is ongepast bij lesbish kind plaatsen is heel ongepast

 4. cees says

  ze moeten gewoon afblijven van turkse kinderen . Dit is gewoon politiek , turkse kinderen zullen altijd turken blijven en nooit never nederlander worden .

 5. Joost de Kroes says

  Als Turken/moslims zich zo bekommeren om kinderen die niet door hun natuurijke ouders kunnen/mogen worden opgevoed, waarom zijn er dan zo weinig (TE weinig) islamitische pleeggezinnen in Nederland?

 6. Orion Motors says

  Asscher stelt:
  'Tijdens de selectie wordt er gezocht naar ouders die goed passen bij het kind en wordt er rekening gehouden met de overtuigingen van het kind, aldus Asscher.'
  Een regel verder stelt hij eveneens:
  'In Nederland zal niet gekeken worden naar ras of religie bij plaatsing, volgens Asscher past dit niet bij Nederland.'

  Welnu, een ieder die deze 2 zinnen nog eens leest, ontdekt al snel dat er inherent sprake is van een contradictie.
  Er wordt dus gezocht naar ouders die passen bij het kind, maar er wordt niet naar bepaalde factoren zoals sexuele geaardheid van de gastouders gekeken, omdat dat niet bij Nederland past.
  Dit strookt niet met elkaar.
  Wat weegt nu zwaarder? Hetgeen wel of niet past bij het kind – en in dit geval wordt het door de Turkse gemeenschap en de biologische ouders van het kind in het bijzonder als ongepast ervaren – of dat de plaatsing valt te verantwoorden in de Nederlandse context?
  Indien het laatste, dan wordt per definitie geen rekening gehouden met het eerste.

  Ja, da's ingewikkeld he? Lees het anders nog even een keer…
  Mocht Asscher meelezen: probeer bovenstaande tekst ook even te doorgronden voordat je jezelf weer klem lult in het openbaar.

 7. Senem Beyazturk says

  de reden dat er weinig islamitiche pleeggezinnen zijn is dat turkse ouders er vaak alles aan doen om de relatie te behouden, niet na 1 ruzie uit elkaar gaan . Kinderen krijgen vaak toch een traumatische ervaring door een scheiding en kiezen turkse ouders er vaak voor om bij elkaar te blijven.

 8. Kellox Artist says

  Nee Nederland is meer toleranter. We leven niet meer in de jaren 50 waar homos en lebos worden behandeld als monsters. Goede ouders zijn goede ouders ongeacht hun geaardheid nu moet dat arme kind die 6 jaar lang met zijn moeders heeft geleefd helemaal weg. Waarom vraagt niemand wat het kind wilt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *