Blauwe doppen actie ongekend succes!

blauwe-doppen-actieDe blauwe dop van een waterfles, daar kun je in Turkije een goed doel mee steunen… Raar he? Dat zoiets simpels grote veranderingen teweeg kan brengen zien we in Turkije. Voor elke 250 kilo flessendoppen wordt er een rolstoel aan iemand cadeau gedaan.

Wellicht heb jij dit jaar op vakantie gezien dat er overal inzamelingspunten zijn. Aan lantaarnpalen, in winkels… je kunt het zo gek niet bedenken. Op dit moment is de actie al zo’n 2,5 jaar bezig en er zijn al 1400 rolstoelen uitgedeeld! Maak zelf maar het rekensommetje. 250 x 1400 = 350.000 kg flessendoppen !

Vandaag was op het nieuws te zien dat er al 1400 mensen die zelf geen geld hebben voor een rolstoel, er een hebben gekregen. Iets waar zij natuurlijk dolgelukkig mee zijn. Een rolstoel betekent voor velen van hen immers meer mobiliteit, zelfstandigheid en vrijheid in het dagelijks leven.

Ohja, nog een weetje. De actie heet ‘blauwe doppen actie’ maar doppen van alle kleuren, maten en formaten doen mee. Dus mocht je een inzamelingspunt zien, blijf vooral de actie steunen!

Comments

  1. says

    250 kilo aan plastic doppen verzamelen oor een rolstoel. Betaal liever dan gewoon een rolstoel en stuur het zelf op. Damn 250 kilo aan doppen verzamelen, moet je voor vuilnisman gaan spelen en 80 jaar verzamelen

  2. anoniem says

    Ik vind dit een hele goede actie, mee doen om mensen te helpen zonder dat dit je geld kost. En tja 250 kilo is dan misschien heel veel, maar met een heleboel mensen samen heb je dit zo bij elkaar. En ozgur akyar hoeveel rolstoelen heb je al gekocht?!?!?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *