Bosporus oversteken met kabelbaan

bogaz-teleferik
De Bosporus… Het geweldige uitzicht… Over een paar jaar kun je er op een geheel vernieuwde wijze van genieten. Het plan is om een grote kabelbaan te ontwikkelen waarmee je van de Aziatische kant naar de Europese kant van Istanbul kunt oversteken met geweldig uitzicht.

Dit project zal snijden aan twee kanten. Aan de ene kant is het natuurlijk een fantastische toeristische trekpleister en een uniek idee. Maar dit project zal er tevens voor zorgen dat wellicht de drukte op de Bosporus brug deels afneemt. Personen die willen oversteken in Istanbul kunnen dat in de toekomst dus ook via de kabelbaan doen.

Dit idee is afkomstig van Bekir Kurt. Tijdens een schoolproject 6 jaar geleden kwam hij op het idee om de Bosporus over te steken met een kabelbaan. Van zijn idee heeft hij een maquette gemaakt en dit samen met een persoonlijke brief opgestuurd naar de burgemeester van Istanbul, Kadir Topbaş. De burgemeester belde Bekir twee dagen later persoonlijk op en vroeg Bekir of hij een computer had. Ook gaf de burgemeester aan dat hij nadacht over de haalbaarheid van het project.

Na het telefoontje van de burgemeester van Istanbul werd er een suprise bedank party georganiseerd voor Kurt. Tijdens het feest ontving Kurt een laptop en een bedankbrief van de burgemeester.

Nu 6 jaar later word het project werkelijkheid. De kabelbaan zal komen tussen Etiler en Çamlıca. Per uur kan de kabelbaan 6000 mensen vervoeren en per dag kan dit aantal oplopen tot 100.000!

Sommige oplossingen liggen in een onverwachte hoek!

Comments

  1. Suat Cebeci says

    Dat wellicht de drukte op de brug afneemt is in mijn ogen voordeel. Ik betwijfel of dit echter gaat gebeuren maar als er minder file zou ontstaan, zou het alleen maar goed zijn. De mensen die met de kabelbaan zullen oversteken, zullen er ook vast en zeker voor moeten betalen. Dus loopt Istanbul geen tol mis.

    Super idee van zo’n jong kind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *