Brand in Corendon vliegtuig

corendon-brand-vliegtuig

In Antalya was er gisteren paniek in een Corendon toestel dat klaar was om te vertrekken. Het toestel stond op het platform klaar om te vertrekken. De piloten startten de motoren en zagen rook in de cockpit. De captain riep de cabinebemanning op om de passagiers via de 4 nooduitgangen naar buiten te begeleiden. Op dat moment begon de paniek. De passagiers hadden nog geen veiligheidsinstructies gehad. Sommigen wilden naar buiten via de nooduitgang in het midden bij de vleugels.

Omdat de stewardessen begeleidden bij de nooduitgangen voor en achter gingen de passagiers op eigen houtje naar buiten via de nooduitgang in het midden.Drie raakten gewond toen zij van de vleugels afsprongen. Zij werden naar een ziekenhuis overgebracht. Er zijn ook 25 passagiers onwel geworden door verdringing en inhaleren van rook.

De Boeing 737-800 was een charter van de Noorse reisorganisatie Detur. De directeur van Corendon Atilay Uslu gaf een verklaring. ‘Het is onzin dat de de bemanning passagiers in de steek zou hebben gelaten, zoals in een paar Noorse en Duitse media werd beweerd. Piloten en stewardessen bleven als laatsten aan boord. Ook heeft het toestel geen noodlanding gemaakt na blikseminslag. We weten nog niet wat er wel precies aan de hand was’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *