Busbanenproject Istanbul

In Istanbul is een nieuw bussenproject op 3 september van start gegaan. Er komen aparte busbanen in Istanbul om de verkeersdrukte te remmen. Ambtenaren verwachten dat het project wel 650 liter benzine kan besparen en de uitstoot van koolstofdioxide met 1,5 ton kan reduceren.

Voor het project zullen bepaalde rijstroken door de hele stad worden afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van de bussen en in sommige gevallen taxi’s. De rijbanen zullen worden afgesloten tijdens weekdagen tussen 7.00 en 10.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur.

Het doel van dit project is tot wel 17.000 extra mensen over te halen om met het OV te reizen in plaats van de auto. Het project zal eerst worden uitgetest op de wegen tussen Topkapi-Aksaray en Sirinevler-Mahmutbey, daarna zal het worden uitgebreid naar andere routes.

Er is ook nagedacht over misbruik van de extra rijstroken. De verkeerspolitie zal ondertussen toezicht houden op de rijstroken met behulp van camera’s, om te voorkomen dat gewone weggebruikers toch gebruik gaan maken van de rijstroken.

aparte-busbanen-istanbul

Comments

  1. Serdar Malat says

    ahhaha otobuslere ozel yol olsa ne olcak olmasa ne olcak gine bizim bildiyimiz turkler orayada girecek 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *