Can Bonomo

Can Bonomo

Wie is Can Bonomo?
Zoals vele muzikanten begint ook Can Bonomo vroeg met zijn muziekcarriere. Op 8-jarige leeftijd begon hij al met gitaar spelen. De liefde voor  muziek bleef bestaan en na de middelbare school ging Can Bonomo studeren in Istanbul.
Hij studeerde aan de Bilgi universiteit in Istanboel. Tijdens zijn studie heeft hij ook bij verschillende beroemde radiostations gewerkt zoals Radio Class, Numer One FM en radio N101. Ook is hij VJ geweest op Number One TV en MTV.  Tijdens zijn studie speelde in verschillende tv-commercials.

Can Bonomo Album
Onlangs is zijn eerste album Meczup verschenen. Een interessante naam voor een album, maar het past bij de stijl van Bonomo. Hoewel er geen precieze vertaling naar het Nederlands te vinden is voor ‘Mezcup’ komt het in de buurt van ‘warrig, overhoop’.  Bijna alle liedjes in zijn album heeft Can Bonomo zelf geschreven.

Can Bonomo Eurovision

Can Bonomo is de artiest die Turkije zal vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival in 2012. Zelf zei hij hierover ‘Ik had nooit gedacht dat ik hiervoor gevraagd zou worden. Ik ben blij met deze mogelijkheid en zal mijn best doen om Turkije zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.’

Gewonnen prijzen:
– 8. Radio Bogazici Music Awards 2011 ‘Best ÇıkışYapan Artist’
– 38. Gouden Vlinder Television Awards 2011 ‘Best ÇıkışYapan Soloist

 

Ben jij blij met de keus voor Can Bonomo?

 

Can Bonomo Meczup

Can Bonomo Foto’s

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *