Cosmicus opent nieuwe Nederlands Turkse school

Wie is Cosmicus precies? Cosmicus is een niet-religieuze stichting van Nederlands-Turkse intellectuelen die het opleidingsniveau in achterstandswijken willen verbeteren.

Cosmicus heeft op dit moment al een aantal vestigingen. Een basisschool en twee middelbare scholen in Amsterdam en Rotterdam. In Arnhem-Zuid gaat Cosmicus nu de tweede basisschool vestigen. Volgens planning zal de school in augustus van start.

De stichting Cosmicus vestigt dan een algemeen bijzondere school in een bestaand schoolgebouw aan het Breezandpad in Elderveld.

De Minister van onderwijs, van Bijsterveld heeft de aanvraag in november goedkeurd omdat het zuidelijk stadsdeel nog geen algemeen bijzondere school (een niet-openbare school zonder religieuze denominatie) rijk is.

In juli vorig jaar had de Arnhemse gemeenteraad al vastgesteld dat in de wijk voldoende potentiële leerlingen voorhanden zijn en daarom de aanvraag op het ‘plan van scholen’ geplaatst. Arnhem heeft de afgelopen maanden gezocht naar een geschikte plek.

Die is gevonden in het gebouw aan het Breezandpad waarin ook de basisscholen Troubadour, Kringloop en Blinkertschool gehuisvest zijn. De Cosmicus-school neemt vijf lokalen in gebruik, voor vijf groepen. De gemeente stelt de eis dat de school in vijf jaar moet groeien naar elf groepen ofwel 225 leerlingen.

Zou jij kiezen voor een Nederlands – Turkse school, en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *