Dankzij bijstand appartementencomplex in Turkije

De regering wil opheldering over de bijstandsfraude door allochtonen die achterhouden dat ze vermogen hebben in het buitenland. Eindelijk! Want hoe vaak hoor of zie jij niet dat mensen met een bijstandsuitkering gewoon de boel voor de gek houden?

Dit kwam afgelopen jaar september naar voren uit onderzoek. Hierbij was vooral opmerkelijk dat huizen en grond in Turkije en Marokko boven water kwamen terwijl de families hier in de bijstand zaten. Opmerkelijk! Dus de kamer wil hier terecht opheldering over.

Leon de Jong (PVV) heeft een spoeddebat hierover aangevraagd. Het welbekende voorbeeld van de PVV kwam weer naar voren. „Henk en Ingrid betalen voor Mohammed en Fatima en hebben daar genoeg van”, aldus De Jong. Alsof alle belastingbetalers Nederlanders zijn? Niet eerlijk! Mijn ouders heten geen Henk en Ingrid. En die voelen zich even goed uitgebuit.

De kamer pleit er nu voor dat de uitkeringen tot de laatste cent worden teruggevorderd en er sancties komen voor de fraudeurs.

„Het is fnuikend als mensen in de bijstand hele appartementencomplexen blijken hebben in Turkije. Daarom moet fraude hard worden aangepakt”, stelde ze. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) maakte eind vorig jaar bij de begrotingsbehandeling duidelijk dat het minderheidskabinet met de PVV een hardere aanpak van uitkeringsfraude voorstaat.

Veruit het meeste onderzoek is verricht in Turkije. In 2009 werd in Turkije 7,4 miljoen euro aan bezit getraceerd.

Bijstandsfraude, wat denk jij hierover? Geeft je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *