De 11 meest irritante vragen die vrouwen met een hoofddoek krijgen

hoofddoek irritante vragen
Er zijn van die vragen waarvan je denkt, man, hoe kun je nou zo een vraag stellen? Denk eens even logisch na. Toch krijgen vrouwen met hoofddoek regelmatig vragen die ergernis oproepen.
Een selectie van de 11 meest irritante vragen die vrouwen met een hoofddoek regelmatig krijgen.

1. Draag je een hoofddoek omdat dat moet van je ouders?

hoofddoek_irritante_vragen14

Een van de meest gestelde vragen aan een vrouw is de vraag of ze een hoofddoek moet dragen van haar ouders. Natuurlijk zullen er vrouwen zijn die er niet geheel zelf voor kiezen. Toch kiest de meerderheid er zelf voor. Om hele uiteenlopende redenen. Uit geloofsovertuiging, uit protest en soms zie je ook dat het vanzelfsprekendheid is doordat een vrouw opgroeit in een familie waar het normaal is een hoofddoek te dragen. Scheer niet iedereen over een kam, er zijn heel weinig mensen die kiezen voor een hoofddoek omdat het moet van haar ouders.

2. Ben je een hoofddoek gaan dragen omdat je getrouwd bent?

hoofddoek_irritante_vragen_2

Sommige vrouwen wachten bewust met het dragen van een hoofddoek tot na het huwelijk. Dit is ook om uitlopende redenen. De vraag is eigenlijk, waarom zou je dit aan een vrouw vragen? Waarom wil je weten of ze na haar huwelijk zo een besluit heeft genomen?

3. Doen die spelden geen pijn aan je hoofd?

hoofddoek_irritante_vragen_3

Om deze vraag moet je gewoon heel hard lachen als je hem krijgt. Of je antwoord met een bloedserieus gezicht dat je geniet van de pijn van spelden in je hoofd…
Nee, even serieus, welk weldenkend mens kan denken dat je de spelden in je hoofd terechtkomen? De spelden gebruik je alleen om een hoofddoek vast te spelden.

4. Hoe douche je met een hoofddoek?

hoofddoek_irritante_vragen_4

Pardon? Douche jij met je kleren aan? Een hoofddoek is een kledingstuk, net zoals je trui, rok, sjaal. Waarom zou je in hemelsnaam met een hoofddoek douchen?

5. Heb je het niet warm?

hoofddoek_irritante_vragen_1

Nee, ik heb een ingebouwde airco in mijn hoofddoek. Natuurlijk heb je het warm wanneer je een hoofddoek draagt. Dat snapt iedereen toch wel? Als het 28 graden is heb jij het toch ook warm?

6. Ga je weleens naar de kapper?

hoofddoek_irritante_vragen_13

Een vrouw die een hoofddoek draagt bedekt het haar alleen voor de buitenwereld. Dat betekent niet dat ze niets geeft om haar uiterlijk. Er zijn vrouwen met hoofddoek die veel meer geld uitgeven aan de kapper dan vrouwen zonder hoofddoek.

7. Verf jij je haar?

hoofddoek_irritante_vragen_6

Zie vraag 6. Ja er zijn veel vrouwen die het haar verven. We horen de vraag hierna al komen. Maar niemand ziet het toch? Euhm? Je ziet het toch zelf?

8. Draag je thuis ook een hoofddoek?

hoofddoek_irritante_vragen_8

Thuis dragen veel vrouwen geen hoofddoek. Tenzij er gasten zijn die een vrouw niet onbedekt mogen zien. Een hoofddoek is een kledingstuk. Wanneer je thuis bent met je vriendinnen, man, vader, broer kun je je kleden zoals je wilt.

9. Waarom draag jij je hoofddoek anders dan je moeder?

hoofddoek_irritante_vragen_7

Waarom kleed jij je anders dan je moeder? Er is niet een verplichte vorm van hoe je je hoofddoek draagt. Iedereen geeft er een eigen draai aan. Je moeder van 50 geeft en logischerwijs een andere draai aan dan dat jij dat doet.

10. Je bent op vakantie, niemand ziet je hier? Waarom draag je nu nog steeds een hoofddoek?

hoofddoek_irritante_vragen_9

Een vrouw draagt niet een hoofddoek omdat dat volgens haar moet tijdens de ‘normale’ dagen. Ook tijdens de vakantie gelden dezelfde redenen voor een vrouw.  Ze doet het voor haarzelf. Dus ook tijdens een vakantie wanneer je niemand kent draagt zij haar hoofddoek.

11. Worden je haren nat wanneer het regent?

hoofddoek_irritante_vragen_11

Nee, mijn hoofddoek is regenbestendig. Natuurlijk worden ook de haren van een vrouw die een hoofddoek draagt nat wanneer het regent. Een ander bijkomend probleem is dat veel (dure) hoofddoeken niet bestand zijn tegen regenwater.

Heb jij nog een vraag die we kunnen toevoegen aan het lijstje?

Comments

 1. says

  Hoort vast niet tot de meest gevraagde, maar ik vraag mij altijd af hoe ze een hoofddoek zo mooi om krijgen, alleen durf ik dat niet te vragen. Ze vragen mij tenslotte ook niet hoe ik mijn haar zo krijg.

 2. says

  Vraag 1 en 2 kun je ook stellen als je geïnteresseerd bent in de ander. Onbegrip komt vaak voort uit onwetendheid en veel niet-moslims hebben geen idee van hoe en wat dus het is fijn dat er vragen gesteld worden, toch?

 3. Umit says

  Waarom mag je zo iets niet vragen…is toch een doodnormale vraag….voor je antwoord. Zie you tube staan heel veel manieren hoe je een hoofddoek kunt dragen.

 4. Khadijah says

  Er zijn vele YouTube video’s beschikbaar waarin allerlei manieren worden laten zien om een hoofddoek te dragen. Zoek voor ‘Hijab tutorials’ of ‘Hoojab tutorial’. Probeer het maar eens…Practice makes perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *