De Duitse Wilders Thilo Sarrazin

Wie denkt dat alleen Nederland zit opgescheept met zo’n Gek als Wilders die heeft het mis. Want ook ons buurland Duitsland heeft er een. En wat voor een! Kijk Wilders heeft het alleen gemunt op moslims, maar deze Thilo Sarrazin maakt her bonter en betrekt ook de joden erbij.

Deze ‘slimme’ Duitse politicus heeft een boek geschreven. Voor wie het prachtboek nog niet heeft aangeschaft. Het boek heet ‘Duitsland schaft zich af‘. Hierin omschreef hij allochtonen als een grote bedreiging. Turken en andere immigranten zijn volgens Sarrazin vooral een last en dragen amper iets bij aan de Duitse samenleving. Veel SPD-leden eisten zijn royement. Nu is besloten dat hij toch mag blijven.

“Allochtonen krijgen geen kinderen, maar produceren hoofddoekmeisjes”, of “Joden hebben allemaal hetzelfde gen.”
Dit zijn enkele uitspraken die hij deed, oordeel zelf maar aan de hand van deze uitspraken om wat voor man dit gaat. Net zoals Wilders is volgens mij het enige wat hij wil vooral in het nieuws blijven. Het gevaar met dit soort mensen is dat de uitspraken steeds verder gaan, want na enige tijd went iedereen aan zo’n uitspraak.

Maar opgelet! Nu komt het meest opmerkelijke. Deze 66 jarige econoom stelt dat de Turken en Arabieren in Duitsland dommer zijn dan gemiddeld, en omdat de Turken en Arabieren meer kinderen krijgen zorgen zij er dus voor dat Duitsland dommer zal worden. Als het aan Sarrazin ligt moeten de grenzen dan ook onmiddellijk potdicht.

Wat grappig is dat Sarrazin niets te maken wil hebben extreemrechts. Extreemrechts bood hem een partijlidmaatschap aan maar Sarrazin zei dat hij niets te maken wilde hebben met nazi’s. Sarrazin is lid van de sociaal democraten en juist de sociaal democraten hebben een grote allochtone achterban. Daarom wilde velen in de partij hem kwijt. Maar hij mag blijven. Want deze meneer wilde nooit iemand kwetsen! Iets in het politiek systeem klopt geloof ik niet in Duitsland?

“Ik ben diep teleurgesteld”, reageerde SPD-lid Mehmet Tanridverdi. De voorzitter van het Duits immigrantenverbond stapt ook uit de SPD. “De SPD is niet langer mijn politieke thuis.”

Met de handhaving van Sarrazin als partijlid maakt de partijtop een draai van 180 graden. Nog maar acht maanden geleden noemde partijleider Sigmar Gabriel Sarrazin een ongewenst persoon in de partij, iemand die het pad effent voor haatpredikers. En ook partijsecretaris Andrea Nahles was duidelijk in haar commentaar. Ze noemde Sarrazin ziekelijk publiciteitsgeil en ze beschuldigde hem ervan dat hij de naam van de SPD mogen misbruiken.

Komt dit niet heel bekend voor? Wilders roept dingen waar veel Nederlanders wat in zien, al is dit beledigend voor een grote groep mensen. Hierdoor gaan de andere partijen een samenwerking aan, want Wilders zorgt voor de stemmen.

Als Duitsland heel slim is kijken ze naar de situatie in Nederland op dit moment. Want Wilders heeft zichzelf in een machtige positie geplaatst en gedraagt zich als een verwend kind. Geeft gedoogsteun wanneer hij wilt, en als het hem niet bevalt trekt hij zich heel makkelijk terug.

Nog een Geert Wilders in Europa aan de macht, gevaarlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *