De Nederlands-Turkse betrekkingen

Nederlands-Turkse-betrekkingen

De Nederlands-Turkse betrekkingen. Portretten van een vierhonderdjarige geschiedenis. Redactie Maurits van den Boogert en Jan Jonker Roelants, 141 blz. Biografische portretten en interviews geven een beeld van vierhonderd jaar Nederlands-Turkse betrekkingen. De eerste eeuwen verliepen de contacten vooral via handel en diplomatie. Daarnaast bezochten avontuurlijke Nederlanders het Ottomaanse rijk. Sinds de komst van Turkse gastarbeiders en hun gezinnen is er sprake van een groeiende culturele uitwisseling.

Op vrijdag 29 juni vindt in de Bilthovense Boekhandel een bijzondere gebeurtenis plaats. Om 18.00 uur zal in aanwezigheid van de Turkse consul-generaal de heer Erşen, de oud Europarlementariër Joost Lagendijk en de burgemeester van De Bilt, de heer A.J. Gerritsen, aandacht worden besteed aan vier eeuwen Nederlands-Turkse betrekkingen.

Programma

  • Aan de heer Erşen, de heer Lagendijk en het Biltse gemeentebestuur zullen de eerste exemplaren worden aangeboden van de bundel De Nederlands-Turkse-Betrekkingen. Portretten van een vierhonderdjarige geschiedenis (redactie ).
  • Anne Doedens (medeauteur) geeft een toelichting op de kleine expositie in de Bilthovense Boekhandel van de nog nimmer getoonde achttiende-eeuwse prenten van Turkije van de hand van diplomaat Johan Raye van Breukelerwaert.
  • Oud-Europarlementariër de heer Lagendijk (die ook aan het boek meewerkte) wordt geïnterviewd over ‘Vier Eeuwen Turkije-Nederland’.

Plaats: De Bilthovense Boekhandel, Julianalaan 1, 3722 GA Bilthoven, tel. 030-2281014
Datum: vrijdag 29 juni, 18.00 uur
Boek: De Nederlands-Turkse betrekkingen. Portretten van een vierhonderdjarige geschiedenis. Redactie Maurits van den Boogert en Jan Jonker Roelants, 141 blz., ingenaaid, geïllustreerd (kleur), ISBN 978-90-8704-292-9 , €16,–

Recensie-exemplaren kunnen worden aangevraagd bij: Uitgeverij Verloren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *