Definitie allochtoon verder uitbreiden zegt PVV

Joram van Klaveren

Wanneer ben je eigenlijk een allochtoon? Wat is de betekenis van deze term?
Volgens het CBS ben je allochtoon wanneer ten minste één ouder in het buitenland is geboren.
Ik ben hier maar ik ben een allochtoon want mijn beide ouders zijn geboren in Turkije. Het duurt dus even tot je jezelf autochtoon mag noemen.

Omdat de PVV vooral niet wil dat over een aantal generaties die allochtonen gewoon autochtoon worden bedenken ze nu wat nieuws!
Ook kinderen van tweedegeneratieallochtonen moeten het predikaat allochtoon krijgen. Dat stelt Joram van Klaveren (PVV) tegenover NU.nl.

Waarom zul je denken? Nou volgens de PVV’er is dit nodig, omdat in de CBS statistieken de problemen met deze derde generatie wegvallen. Volgens de definitie van het CBS is deze generatie namelijk autochtoon.

Van Klaveren vreest dat hierdoor geen inzicht meer te krijgen is in de voortgang van de integratie.

“Niet-westerse allochtonen zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Straks zien we dat niet meer, omdat ze te boek staan als autochtoon”

Tofik Dibi omschrijft het voorstel van Van Klaveren als ‘symbolische prietpraat’.

“Dit zijn oerhollandse kinderen die misschien wel de heer Van Klaveren en zijn collega’s gaan verzorgen op hun oude dag. Ik zou niet tot die dag wachten om ze te beschouwen als Nederlanders”, aldus Dibi.

Ook het CDA vindt de stap van de PVV te ver gaan. “Er komt een moment dat je gewoon Nederlander bent”, aldus Kamerlid Mirjam Sterk.

Volgens SP-Kamerlid Sadet Karabulut is het juist van belang dat er gewerkt wordt aan een gezamenlijke toekomst. “Dat krijg je niet door mensen apart te behandelen maar segregatie te bestrijden. Door samen wonen, werken en naar school. En precies op dat punt doen PVV, CDA en VVD niets.”

Volgens Gerard Schouw (D66) maakt de PVV beleid op basis van de onderbuik en niet op basis van feiten. “Wie nuchter naar de cijfers kijkt ziet dat juist de integratie van deze groep succesvol is”, aldus Schouw.

Woensdagochtend vergadert de Tweede Kamer met minister Donner (Binnenlandse Zaken) over integratie.

Is de term allochtoon uitbreiden noodzakelijk volgens jou?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *