Delen van raket in Syrische passagiersvliegtuig


Turkse jets dwongen vandaag een Syrische passagiersvliegtuig te landen in Ankara- Esenboga. Het passagiersvliegtuig dat vanuit Moskou naar Damascus vloog moest landen omdat het niet legale spullen smokkelde naar Syrië. In het passagiersvliegtuig bevonden zich 37 passagiers. In het ruim-bagage gedeelte van het vliegtuig bevinden zich volgens speculaties wapens en andere gevechtsattributen. Ook zijn er apparaten gevonden waarmee het leger met elkaar communiceert.

Op dit moment is er nog onderzoek naar de precieze inhoud. In totaal zijn er 12 dozen gevonden met een nog onbekende inhoud. Minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu liet in een persconferentie weten dat het onderzoek nog gaande is maar dat er zeker aanwijzingen zijn voor illegale smokkelwaar.

Verschillende Turkse media melden dat er delen van raketten gevonden zijn in het vliegtuig dat vanuit Rusland naar Syrië vloog.

Is een oorlog dichterbij dan ooit?

Comments

  1. jjvanka says

    Jammer voor Erdogan, maar het was een ‘misverstand’. Geen wapens aan boord, een hoop narigheid en prestigeverlies voor Turkije. Erdo is een goede man, maar hij heeft zeer slechte adviseurs, die hem in het geval van de mortierbeschietingen ook al op het verkeerde been hebben gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *