Deniz Akkoyun

Deniz Akkoyun, dochter van Turkse ouders, werd geboren in Amersfoort in 1984 als jongste van zes kinderen. Vanaf jongs af aan waren school en sport het belangrijkst.

Deniz Akkoyun

Deniz Akkoyun – Alle Foto’s Copyright 2010 Mehmet Dinler


In 2006 haalde ze haar bachelordiploma in Rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hierna begon Deniz Akkoyun aan de masteropleiding Strafrecht die ze grotendeels in Istanbul heeft gevolgd. Toen ook dat diploma binnen was kwam ze terug naar Nederland. Haar interesse voor media was gegroeid en ze begon aan de studie Media & Intellectual Property Law aan de Universiteit van Amsterdam. In dat jaar lukte het haar vrienden om haar over te halen om met de Miss verkiezingen mee te gaan doen. Op 30 november 2008, één maand nadat ze Miss Utrecht werd, werd ze in Hilversum tot Miss Nederland bekroond.

Deniz Akkoyun

Binnen twee maanden na haar bekroning begon ze te werken voor de Nederlandse journalist, presentator en ondernemer Jort Kelder, als zijn persoonlijke assistent. In 2010 debuteerde ze op het grote scherm in Paul Ruven’s film Gangsterboys. Haar uiteindelijke doel is om advocaat te worden, gespecialiseerd in Mediarecht. Tot die tijd blijft ze haar reis door de entertainmentwereld vervolgen.

Deniz Akkoyun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *