Discussiecultuur van de Turk

discussieWanneer ik voor de site schrijf probeer ik zo neutraal mogelijk te schrijven. Onbewust zullen er hier en daar wat dingen wel doorschieten, maar mijn intentie is om onpartijdig bericht te doen. Dit ligt anders als het gaat om een opiniestuk. Dan verwerk ik mijn eigen opvattingen er natuurlijk in. De een is het er mee eens, de ander niet. Dat is juist leuk! Ik vind het fijn om te lezen dat mensen hun opvattingen delen. Dit vergroot de blik van ons allemaal.

Er is wel iets wat ik niet begrijp. Hoe komt het toch dat wij tijdens discussies altijd uitkomen op de ‘persoon Erdogan’? Als je niet snapt wat ik bedoel moet je de reacties op artikelen eens nalezen. Als ik een artikel schrijf over een nieuwe bloemsoort komen we op de een of andere manier in de discussie Erdogan vs. Ataturk terecht.  Op zich is dat geen probleem. Wij Turken zijn enthousiast. We willen graag mensen overtuigen van onze mening en af en toe slaan we hierin door. Zo erg zelfs dat we beginnen te schelden tegen mensen. Er ontstaat een grimmige sfeer, en dat is iets wat ik absoluut niet wil. Dat is niet mijn intentie als ik een artikel schrijf.

Daarom wil ik graag jullie mening horen! Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat er op een respectvolle manier gediscussieerd wordt? 

Comments

  1. says

    Als iedereen voordat diegene een reactie schrijft er eerst over nadenkt hoe de woorden bij de ander binnen kunnen komen en of wijzelf blij zouden zijn als je zo`n reactie ontvangt.

  2. Orion Motors says

    Maak je geen zorgen, Turken zijn niet uniek. Heb je wel eens een draadje op een telegraaf forum gelezen waar het PVV-schorum lekker los gaat? Daarbij vergeleken zijn wij pussy's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *