Door PVV, geen nieuwe moskee?

moskee-veghel-selimiye

Dit is de huidige Selimiye moskee in Veghel, de Turkse gemeenschap wil graag een nieuwe moskee.

De bouw van een nieuwe moskee in Veghel moet tegengehouden worden, dat claimt de PVV. ”De PVV verdeelt Uden en predikt haat”. Dat zeggen de bestuursleden van de Selimye moskee in Veghel. Ook zeggen de bestuursleden Halil Ibrahim Acar en Mehmet Imamoglu dat de PVV niet op de hoogte is van de situatie in Veghel.

In Veghel stelde de PVV-Statenlid Alexander van Attem vragen over de plannen voor de bouw van een nieuwe moskee. De nieuwe Veghel moskee zou moeten komen aan de Evertsenstraat in Veghel. De PVV wil dat de provincie die plannen tegenhoudt en de gemeente Veghel opdraagt om iedere medewerking te stoppen.

pvv-predikt-haat-over-moskee-veghel

Dat is vreemd volgens het Veghelse moskeebestuur. Mehmet Imamoglu en Halil Ibrahim Acar geven aan dat ze zelf beslissen over de nieuwe moskee.  “De Turkse gemeenschap betaalt de bouw zelf”, aldus Acar. De kosten worden geraamd tussen de 2 en 2,5 miljoen euro.

Het Brabant Dagblad is een peiling gestart. Hebben de Turken in Veghel recht op een nieuwe moskee? Steun jij de bouw? Breng je stem dan uit! Je kunt stemmen via  deze link. Scroll naar beneden en kijk links onderin.

De stand op dit moment:

 

Comments

 1. jan says

  Als ze een moskee willen gaan ze maar naar Turkije kunnen ze daar een of andere kinderverkrachter van 9 jaar aanbidden maar niet in dit land.

 2. Massie says

  Jan volgens mij volg jij niet alle nieuws of wel?

  Kinderen verkrachten doen ze in Nederland. Het is hier allemaal toegestaan. Het gebeurd op een basisschool, kinderdagverblijf en in de bosjes terwijl je kind aan het spelen is. En in je eigen huis door de oppas. Mischien nog wel door je eigen familie.

  Als een kind Turkije iets verkeerd doet, dan krijgt hij/zij mischien klappen, wat jullie zo erg vinden, maar hier in Nederland worden ze misbruikt.

 3. John Vd Vorst says

  Nederlanders pruimen de Islam niet meer, de ware haatzaaiers van Allah.
  Geen moskee in Veghel of waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *