Eerste Nederlandse vrijdagpreek

mevlana-moskeeAl jaren is er behoefte aan. Imams die kunnen prediken in het Nederlands. Niet alleen omdat dit handig is voor de tweede en derde generatie jongeren maar ook voor moslims van een andere afkomst is dit gewenst.

Turkije is al sinds 2008 bezig met een opleidingsprogramma waarmee ze TurkseNederlanders via een opleiding in Turkije opleiden tot imam die kan prediken in de Nederlandse taal. Afgelopen vrijdag tekenden de eerste drie afgestudeerden voor een baan in Nederland.

Niet iedereen komt in aanmerking voor dit opleidingsprogramma. Na een studie van 5 jaar moet je nog een examen doen waaruit blijkt of je geschikt ben voor deze baan. De eerste Nederlandse preek werd gehouden in Rotterdam in de Mevlana moskee. Bünyamin Yıldız, zal naast de reguliere imam prediken in het Nederlands.

Comments

  1. İmam'ın Oğlu Memmet says

    is helemaal niet de eerste keer 🙂 er wordt op zo veel plaatsen al nederlands gepreekt, na het turks.

  2. says

    inderdaad zeker niet de eerste keer, in heel veel moskeeën wordt er ook in het Nederlands gepreekt, wat een hele goede zaak is.

  3. Hendrik Jan Bakker says

    Beetje omslachtig om een Nederlander in Turkije in het Nederlands te leren preken. Dat moet simpeler kunnen. Iets voor de IUR?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *