Einde hongerstakingen Turkije

hongerstaking
Er deden ongeveer 1700 Koerdische gevangenen mee aan de hongerstaking. Gisterennacht kwamen de stakingen tot een einde. De gevangenen worden nu medisch behandeld.

Gisteren lieten 52 gevangenen uit Izmir weten dat ze stopen met de hongerstakingen. Vannacht lieten de gevangenen vanuit de rest van Turkije ook weten dat ze stoppen met de hongerstaking. Diyarbakir en Gaziantep waren twee andere steden waarvan er een aantal gevangenen meededen aan de hongerstaking. De vertegenwoordiger van de stakers Deniz Kaya liet weten dat ze na advies van terroristenleider Abdullah Öcalan besloten hebben te stoppen. De Turkse regering liet al eerder deze week in verschillende tv programma’s doorschemeren dat de stakingen zo goed als afgelopen waren.

PKK-leider Öcalan had de hongerstakers opgeroepen om te stoppen. Volgens Öcalan zijn de doelen bereikt. Wat hij daarmee bedoelt is niet duidelijk.

De stakers hadden de volgende eisen:
– einde isolatie Öcalan
– Koerdische taal in het onderwijs
– in rechtszaal verdedigen in eigen taal

Veel Turken geloven niet in de hongerstaking. De Turkse premier Erdogan zei al eerder dat dit een show was. Ook de Turkse media schonk er niet al te veel aandacht aan.

Comments

  1. says

    Over welke doelen bereikt zijn is geen duidelijkheid want de koerden hebben nog steeds niet wat ze willen.De gevangenen zijn zelf begonnen metde hongers staking en nu zijn zelf gestopt en worden ze behandeld dit gaat allemaal ten koste van de turkse regering zonder van al dat geld en tijd,Want ze wel hebben bereikt is de aandacht van andere landen trekken ze hebben weer laten zien dat ze slachtoffers zijn van detukse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *