Emre Belözoglu naar gevangenis

emre-belozogluAtlético Madrid speler Emre Belözoglu hangt mogelijk een gevangenisstraf boven het hoofd. In april dit jaar toen hij nog bij Fenerbahce speelde schold hij Trabzonspor speler Didier Zokora uit voor ‘vuile neger’. Als reactie hierop werd hij voor twee duels geschorst door de Turkse voetbalband maar het lijkt hier niet bij te blijven.

De Turkse officier van justitie eist een zware straf. Zo melden diverse Turkse media dat er een straf van minstens zes maanden en maximaal 2 jaar is geëist. Zelf zegt Belozoglu dat het niet zijn intentie was racistisch te zijn. Hij heeft Zokora uitgescholden maar geen racistische taal gebruikt volgens Belozoglu.

De Turkse voetbalbond heeft niet aangegeven welke van de twee gelijk heeft. Daarom is Trabzonspor nu in hoger beroep gegaan en kan Emre Belozoglu dus alsnog vast komen te zitten.

Een gevangenisstraf voor een bekende voetballer om een akkefietje op het veld, is dit gepast?

Comments

  1. says

    Als iemand van of door zijn racistische taal gebruik naar gevangenis moet, dan blijft er maar weinig plekken van de gevangenissen van de West Europeaanse landen over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *