Er bestaat geen moslimterreur

Volgens de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan meldt dat het woord ‘islamistische terreurorganisatie‘ niet gebruikt mag worden. Want volgens de Turkse premier bestaat er helemaal geen islamistisch terrorisme.

“Bij elke internationale aangelegenheid hebben we ons gedistantieerd van de term ‘islamitische terreurorganisatie'”, zo stelt de Turkse premier Erdogan. ”

Islam en terreur kunnen namelijk nooit samen gaan en is het grootste onrecht dat de islam aangedaan kan worden aldus de Turkse premier. Dit meldt spitsnieuws.

De woorden ‘islam’ en ‘terreur’ bij elkaar zetten is het grootste onrecht dat de islam aangedaan kan worden. Er is een internationale campagne tegen moslims gaande en wij weten wie daar achter zit”

Deze uitspraken deed hij op een gelegenheid in Koeweit. Erdogan voegde ook aan zijn uitspraak toe dat moslims beter in zelfkritiek moeten worden.

Bestaat het woord moslimterreur volgens jou wel?

Comments

  1. wiert says

    Meneer Erdogan zou best wel eens gelijk kunnen hebben. In ieder geval is zijn opstelling heel duidelijk. Maar een heleboel terreur (niet alle hoor) wordt wel gepleegd door mannen die zeggen Moslim te zijn. Daarmee krijgt de buitenwereld wel een , misschien verwrongen, idee over het onderwerp ‘moslimterreur’. Het wordt vaak ook nog eens aangewakkerd door de rechtse politici en de pers. Ik denk dat mensen met grote invloed, zoals meneer Erdogan een goede voorzet kunnen geven in het voorlichten van de bevolking.

  2. ale says

    “Er is een internationale campagne tegen moslims gaande en wij weten wie daar achter zit”/Erdogan voegde ook aan zijn uitspraak toe dat moslims beter in zelfkritiek moeten worden
    Lol, hoezo tegenstrijdig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *