Erdogan: ‘hongerstakingen zijn een show’

erdogan-merkelVandaag sprak de Turkse premier Erdogan op een congres in Berlijn het Turkse volk toe. ‘Er zijn geen hongerstakingen in de gevangenis, alles is enkel voor de show’. In totaal is er maar EEN persoon die staakt en niets eet, voor de rest eten alle gevangenen gewoon.

Erdogan was in Berlijn om te spreken met Angela Merkel. Na het gesprek met Merkel was er een persvoorlichting. De uitspraak van Erdogan kwam ook na aanleiding van een vraag van een journalist.

Erdogan:
“Ik zal een tipje van de sluier oplichten over de zogenaamde hongerstakingen in de Turkse gevangenis. Er is enkel een persoon die staakt. De rest is er voor de show. Het wrange van het verhaal is dat de partij (Erdogan doelt op BDP) die hen dwingt om te staken zelf aan de kebap zit en wel eet. Ik heb mijn ministers naar de gevangenis gestuurd om de situatie ter plekke te observeren.”

Erdogan verkondigde verder dat Angela Merkel in februari op staatsbezoek komt naar Turkije. Merkel komt daar ondere andere de bouw van de  Duits-Turkse universiteit bekijken. Angela Merkel gaf aan Turkije altijd te blijven steunen in het bestrijden van de terreurorganisatie PKK.

Waren de hongerstakingen een show volgens jou?

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *