Fidan Ekiz – documentaire ‘Ik zie een verre reis’


Onlangs was er een seminar over het emigreren naar Turkije. Te zien aan de reacties en mails op het artikel was er grote belangstelling voor deze seminar. Veel jongeren denken na over terug keren naar Turkije en daar een bestaan op te bouwen. Dat is vreemd eigenlijk toch? fidan ekizDe meesten zijn hier geboren of hebben zelfs ouders die hier zijn geboren maar voelen zich nog steeds niet thuis. Hoe komt dit? Hebben wij als Turkse maatschappij een eigen leefwereld gecreëerd in Nederland en voelen we ons daarom niet thuis?

Fidan Ekiz, die we kennen van de docuserie ‘Veerboot naar Holland’ en tafeldame in DWDD zoekt in haar nieuwe documentaire antwoord op deze vragen. Fidan Ekiz gaat samen met haar jongere zus en vriendinnen Busra en Sinem met de auto naar Turkije. Daar gaan ze op bezoek bij Turken die hun droom wel hebben verwezenlijkt en de stap waagden om te emigreren. Was dat een succes? Kijk vanavond!

Ik zie een verre reis’, een documentaire van Fidan Ekiz en Kees Schaap (55 minuten), op donderdag 11 oktober om 23.00 uur bij de VARA op Nederland 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *