Frituurvet = geld in Ankara

In Ankara is een nieuwe recyclings-actie van start gegaan. Voor iedere gebruikte 1 liter frituurvet die je inlevert bij een deponeerautomaat ontvang je als beloning 1 Turkse Lira.Voor iedere 5 liter die je kunt inleveren komt er een speciale service auto bij huizen langs om het gebruikte frituurvet op te halen. De beloning voor 5 liter gebruikte frituurvet is 1 liter nieuw frituurvet.

Met deze actie hoopt de stad Ankara de belangstelling voor het recyclen onder de bevolking te vergroten. Op verschillende belangrijke punten in de stad zijn deponeerautomaten te vinden. Ankara is al enige tijd bezig met aandacht voor het recyclen. Burgemeester van Ankara Mustafa Tuna bedankt de inwoners van Ankara voor de steun. ‘We hebben afgelopen jaar al 2000 liter gebruikt frituurvet weten te verzamelen, met deze actie hopen we op een stijging.’

Ook in Europa is er vraag naar deze machine. Op dit moment zijn er al 600 bestellingen gedaan bij de fabrikant van. Of we in Nederland ook geld zullen krijgen voor het deponeren is de vraag, maar het gaat natuurlijk om het recyclen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *