Geen officiële aanmelding voor demonstratie?

demonstratie.jpg

In het Turks bestaat het spreekwoord ‘haklıyken haksız duruma düşmek’. Vrij vertaald naar het Nederlands betekend het dat je in een situatie waarin je eigenlijk gelijk hebt door de verkeerde manier van communicatie in een situatie komt waarin je ongelijk krijgt. En ik denk dat we in precies die situatie terecht zullen komen na de demonstratie van donderdag.

Donderdag wordt er in Rotterdam een demonstratie gehouden tegen de opvang van Turkse pleegkinderen bij  bij Nederlandse gezinnen. Ruim 4000 personen zullen deelnemen aan deze demonstratie. Demonstreren is een recht. Maar doe dat dan wel via de weg die je moet bewandelen. De gemeente Rotterdam heeft nog steeds geen officiële aanmelding van initiatiefnemers. De aanmelding moet minimaal 48 uur van tevoren bekeken zijn door de gemeente.

Aanleiding voor de demonstratie is de ophef die is ontstaan over de 9-jarige Yunus, die door jeugdzorg bij een lesbisch paar in Den Haag is geplaatst. Volgens de Turkse parlementaire commissie voor mensenrechten heeft Turkije het volste recht zich met de pleegzorg te bemoeien, Nederland denkt hier anders over.

Wie initiatiefnemers zijn is op de Facebookpagina niet bekend. Over het taalgebruik op de pagina hoeven we het al helemaal niet te hebben… Wat ongelofelijk jammer!

Comments

  1. Mehmet İmamoğlu says

    Ik denk niet dat deze demonstratie om Yunus of de jeugdzorg zal/zou gaan. De Turkse premier komt hier, dus moeten we hemzelf en "zijn lef" om over deze kwestie te spreken allemaal gaan steunen.. :/ Van de duizenden Turken die onder meer via facebook hun zorgen hebben geuit tegen de jeugdzorg, hebben slechts 50 gezinnen zich aangemeld bij de pleegzorg om eventueel voor islamitische kinderen zich beschikbaar te stellen als verzorgers. En nu de Nederlandse minister en de jeugdzorg op een felle manier de bemoeienis van Turkije bekritiseren, heeft "onze gemeenschap" afgezien van een demonstratie. Wat zou de werkelijke reden hiervoor zijn? Welk land gaat zich (weer) onderwerpen? Want iemand heeft angst.. Ik begrijp het niet, iemand anders wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *