Grootste Turkse Airbus bestelling

pegasus-airbus

Pegasus plaatste gisteren bij Airbus een bestelling van 100 vliegtuigen! De order gaat de geschiedenis in als de grootste Turkse Airbus bestelling ooit. Pegasus is in Turkije de op een na grootste vliegmaatschappij. Op nummer een staat Turkish Airlines.

De waarde van de bestelling licht rond de 9 miljard euro. Er gaan geruchten rond over een grote korting die Pegasus bij de onderhandelingen heeft weten los te krijgen.

De vliegtoestellen zullen geleverd worden met de nieuwe “Sharklet wing tips”, die samen met een nieuwe generatie motoren milieuvriendelijker vliegen. Er kan een brandstofbesparing van 15% door ontstaan. Uiteraard is het doel van Pegasus ook de kosten voor een ticket zo laag mogelijk houden en is de keuze voor dit brandstof besparende toestel bewust gemaakt.

De vliegtoestellen worden vooral gebruikt binnen Europa maar ook binnen Turkije zelf is Pegasus een van de grote marktleiders. Als je denkt  over een jaar in een nieuw toestel te vliegen als je bij Pegasus boekt heb je het mis. De eerste toestellen worden naar verwachting pas in 2016 in gebruik genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *