Halal bier

Tegenwoordig zien we van verschillende merken bier de alcoholvrije soort verschijnen. Onder moslimjongeren heerst verwarring. Er zit geen alcohol in maar het is wel bier. Is alcoholvrij bier halal voor moslims? 

Een antwoord op deze vraag is makkelijk te formuleren. In de islam is alcohol verboden doordat destijds de Profeet Mohammed (vzmh) zag wat de slechte effecten waren van alcohol. Voor moslims is alcohol daardoor verboden. In de islam maakt het niet uit of je 1 druppel alcohol tot je neemt of 1 liter. Het verbod geldt voor alle hoeveelheden.

Op dat punt komen we terecht bij het alcoholvrije bier. Fabrikanten mogen het bier alcoholvrij noemen volgens de Warenwet omdat ze onder een bepaalde hoeveelheid alcohol zitten. Maar in de islam maakt dat kleine beetje alcohol dus ook uit.

Alcoholvrij bier is een marketingstrategie van de fabrikanten om de drempel voor mensen die geen alcohol drinken te verkleinen.

Alcoholvrij bier is dus volgens de normen van de Warenwet alcoholvrij, maar het is niet halal voor de moslims.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *