Hema hoofddoekjes

İntegratie komt van twee kanten! Hema laat zien dat ze ook denken aan de moslimklanten.  Nouja,natuurlijk wil hema gewoon winst maken en zien ze hiervoor een gat in de Nederlandse markt maar toch.

De Hema verkoopt sinds een week hoofddoeken voor moslimvrouwen. Het gaat om een traditionele hoofddoek en een ‘makkelijk’ model van elastische stof die kant en klaar gevouwen is. De hoofddoek van hema is te gebruiken zonder speld. Dus ideeal voor het sporten. Ook is het handig voor de moslima die moeite heeft met de hoofddoek op de juiste manier om te doen of de moslima die gewoon gemak wil. De introductie van de hoofddoek sluit aan bij de filosofie van het warenhuis ‘om het dagelijks leven van de klant leuker en makkelijk te maken’, zegt een woordvoerster van de Hema.

Er is wel verontwaardiging over deze actie van de Hema. In het Belgische Genk stuurde de Hema vorig jaar een islamitische verkoopster weg vanwege haar hoofddoek. Ze weigerde vervolgens een baan in het magazijn te accepteren. In Nederland mogen Hema-verkoopsters gewoon een hoofddoek dragen.

20120920-151927.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *