Het maagdelijkheidsbewijs, een maagdelijksheidslintje?

Waarschijnlijk weet iedereen waarom die lint zo belangrijk is. Het symboliseert de maagdelijkheid van het meisje en laat zien dat de ‘eer’ van de vader en moeder niet is aangetast. Het is door de jaren heen altijd blijven bestaan, en ook  meiden die eigenlijk geen maagd meer zijn krijgen zo’n lint om. Het is immers niet te controleren.. Je vader gaat je niet vragen voordat hij het lintje omdoet of je nog maagd bent of niet. Ik ben eigenlijk benieuwd naar wat we hier nou van vinden. Is perse een lintje nodig om iedereen te laten zien dat je nog maagd bent? En eigenlijk nog belangrijker de vraag of het de mensen wat aangaat dat je nog maagd bent of niet? Het lijkt mij meer wat persoonlijks wat je echt niet de hele wereld duidelijk hoeft te maken. De enige reden om zo’n lint dan wel te dragen is de traditionele kant ervan.

Heb jij als meisje een maagdelijkheidslint gedragen of ga je er een dragen? En als man, zou jij perse willen dat je aankomende vrouw een maagdelijkheidslint draagt?

Comments

  1. anoniem says

    Ik was maagd maar ik heb het op mijn bruiloft niet gedragen. Ze hebben het officieel omgedaan, maar ik heb het later afgedaan. Het is cultuurgebonden en niet religieus bedoeld. Volgens de islam wordt de man en vrouw niet om dit soort eer gescheiden. Iedereen, ongeacht geslacht wordt hierop beoordeeld. Mannen hebben toch ook geen lintje? En wie controleert dit? Ook al wordt dit niet gecontroleerd, wie probeer je wat te bewijzen? Uiterste onzin.

  2. bahar says

    Ehmm, misschien vind jij het onzin, ten eerste, het hoort niet alleen bij onze cultuur, maar ook bij de ISLAM, veel mensen vergeten dit, en denken alleen aan traditie. Rode lint staat puur voor maagdelijkheid , geen maagd? Ook geen rode lint! En dat mannen geen ‘lintje’ hebben, heeft de islam of Allah niet bedacht, maar de stomme boerse turken zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *