Hitler maakt Turkse shampoo reclame

Er is veel ophef onstaan in Turkije over een reclamespot voor een Turks shampoo merk. De ophef is ontstaan door het gebruik vak Adolf Hitler in de commercial. In de commercial brult Hitler ‘echte mannen gebruiken Biomen‘. Verschillende krantenkoppen uitten kritiek op deze vorm van marketing. ‘Nazi mentaliteit’, kopte dagblad Posta gisteren met grote letters op de voorpagina. “Deze shampoo moet het haar schoon wassen, maar wie wast de woede en het verdriet weg die deze spot veroorzaakt?”, aldus een columnist van het dagblad Hurriyet. Op Twitter wordt opgeroepen tot een boycot van de Biomen producten.

De commercial zorgt vooral voor ophef bij de Joodse gemeenschap in Turkije. Er leven naar schatting 20.000 joden in Turkije. Het rabbinaat van de Joodse Gemeenschap in Istanbul liet onmiddellijk een verklaring uitgaan. “Het is totaal onacceptabel om gebruik te maken van Hitler voor een reclamespot.”

“Sommige mensen begrijpen onze grap niet”, luidde de reactie van de maker van de reclamespot in de Turkse media die geenszins van plan is zijn excuses aan te bieden.

Vind je dat Hitler gebruikt mag worden in een commercial of gaat dit te ver? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *