Wat denk jij over ‘moslim homo’s’ ?

Ik heb 2 klasgenoten die aangeven dat ze homo zijn. Met een van hen heb ik een diepgaand gesprek gehad. Over hoe het is ontstaan, hoe hij zeker wist dat hij homo was? Allerlei vragen spelen er bij mij. Want ik heb nooit met homoseksualiteit te maken gehad.
En ik denk meerdere moslims. Want homo zijn in de moslimgemeenschap is een taboe.
Maar omdat wij er nooit over praten vinden veel jongeren het moeilijk om een standpunt hierin te nemen. Hoe ermee om te gaan, hoe erop te reageren of hoe ze dit moeten benaderen.

Nederland is een vrij land. Waarin homo’s kunnen trouwen, waarin je een hoofddoek mag in de klas, waarin je het recht hebt om je mening te verkondigen.Gelukkig maar want zo kunnen veel mensen zijn zoals ze echt zijn. Voelen ze zich vrij om te doen wat ze willen.

Toch weten sommige jongeren niet hoe ze zich moeten verwoorden en een beeld moeten schetsen van wat ze nou eigenlijk vinden.
Ik vind het erg jammer veel filmpjes, artikelen en in reallife moslimjongeren te zien die homo’s slaan, bedreigen en intimideren.
Dat je het niet accepteert is jou keus. Niemand mag beslissen over wat je denkt, maar iemand slaan of bedreigen? Dat gaat echt ver en dat kan ook absoluut niet.

Ik ben benieuwd wat jullie hierover denken?

Onderstaand een paar fragmenten die te maken hebben met dit onderwerp.

De meiden van Halal verkondigen hier hun mening over de islam en de plaats van homo’s daarin. Ik ben het eens met de stelling dat wij onze mening over homo’s mogen verkondigen maar dat we niet het recht hebben om iemand te slaan of bedreigen. En dat is precies waar de discussie om gaat. Wat is niet accepteren? Wanneer je weet dat iemand homo is ga je jezelf dan anders opstellen? Of benader je dan iemand met vooroordelen. Ik vind dat we absoluut geen vooroordelen moeten hebben, en mensen niet anders moeten benaderen. Ben je homo? Your choice, your life. Daarbij komt wel dat homo zijn niet past binnen het geloof. Dus homo zijn en moslim zijn gaat gewoon niet samen. Hier een kort fragmet met de meiden van Halal.

Het project gelijk=gelijk is naar mijn idee een heel goed initiatief waarbij gericht het probleem aangepakt is. Immers de kinderen van nu zijn de jongeren van later. En willen wij ervoor zorgen dat er een tolerante samenleving zal heersen in Nederland moeten wij er met zijn allen bewust van zijn dat je niemand mag beoordelen op zijn of haar geaardheid.

 

En hier een Marokkaanse jongen die zijn menig geeft over homo’s. Wat fijn dat er ook zulke jongens zijn!

 

We zien tegenwoordig ook ‘ moslim homo’s ‘ die verschijnen in de media. Onderstaand Marcouch, voorzitter van stadsdeel Slotervaart over homo’s en de kijk van Slotervaart hierop.

 

Wat denk jij over homo’s die moslim zijn?

Comments

  1. alan dronten says

    Je mag best tegen homosexualiteit zijn maar laat mensen in hun waarde en bemoei je dan verder ook niet met hen als je dan al zo bevooroordeeld bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *