Hoofdboek

Als we meneer Wilders moeten geloven is de hoofddoek een teken van onderdrukking. Dat dit zeker niet zo is bewijst Jan Knaap. Jan Knaap, initiatiefnemer van het boek ‘Hoofdboek‘ waarin wij een kijkje nemen in de wereld van hoofddoekdraagsters.
En onderdrukt? Absoluut niet! Juist kracht en zelfvertrouwen gaat gepaard met een hoofddoek.

Eén vrouw, honderd hoofddoeken. Boutaïna wordt gefotografeerd met al haar hoofddoeken. Elke foto, elke hoofddoek vertelt iets over haar achtergrond, belevingswereld, opvattingen en drijfveren. Bij elkaar levert dit fascinerende inzichten op over de relatie tussen draagster en accessoire, uiterlijk en innerlijk, hoofd en doek. Hiermee stelt Hoofdboek op een beeldende manier de hoofddoek in een ander daglicht, door te kiezen voor het perspectief van de draagster.

Dit boek is een van de drie onderdelen van een maatschappelijk project. Het project ‘Hoofdboek’ bestaat uit een magazine, onderzoek en tentoonstelling.Het project wil de beeldvorming omtrent hoofddoeken en de draagsters ervan positief beïnvloeden en  verrijken. Wil je de tentoonstelling bezoeken? Meer info is te vinden via deze link. De magazine kun je bestellen via deze link.

Model: Boutaïna Azzabi
Foto: Sander Stoepker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *