Interview Rober Hatemo

rober-hatemo

In Haarlem op 27 december om 18:50 heeft Farida Fargat een interview afgenomen voor TurkseNederlander.NL in het Turks en het gesprek werd vertaald naar Nederlands door Eray Göksen.

Met de Turkse POP-Zanger Rober Hatemo (geboren op 25 december 1974 in de hoofdstad van de gelijknamige provincie, Çanakkale in Turkije) die wordt alom gerespecteerd om de grote integriteit in zijn muziek.

Wat vindt u van Nederland?

– Ik houd van Nederland.Omdat het multicultureel is en allemaal hier vriendelijk zijn tegen elkaar..’’I like Holland’’ ( zegt hij glimlachend ).
Zit u al lang in de muziekwereld?
– 22 jaar…

Wat was het mooiste wat u ooit is overkomen in de tijd dat u zingt?
– Tijdens mijn grandioze open lucht concert.

Kunt u meer daarover vertellen wat u zo speciaal aan vond?
– Het was toegankelijk voor iedereen. In totaal waren er 40 duizend mensen bij elkaar. En dat was fijn om te zien hoe diep mijn liedjes mensen raakte en dat was een resultaat van hoe best ik mij deed om harten van mensen bereiken via mijn liedjes. Kortom sommigen mensen kunnen hun gevoelens niet uiten en door naar mijn liedjes te luisteren haalt alles wat binnen verborgen is naar buiten en dat is te merken aan publiek.. Dat gaf mij een apart,leuk gevoel dat ik ze kan tevreden stellen..

Wat vond u van uw optreden op 25 december in Zaandijk?
– Op 25 december zaterdagavond heb ik een live-concert gegeven in ‘’Club LA – Locatie Anders’’ in Zaandijk dat vond ik ook heel erg leuk vooral omdat het geen playback was en was een live band aanwezig was. Het was een bijzondere ervaring ook omdat ik natuurlijk jarig was ( glimlachend )
Hoe bent u begonnen met zingen?

– Mijn familie.. dus mijn vader en moeder zijn muzikanten en de liefde voor muziek komt van hun.Toen ik in militaire dienst was, zong ik daar wel eens af en toe en daar leerde ik een persoon kennen die mij adviseerde om mijn droom niet op te geven en wat aan te doen. Via hem leerde ik een manager kennen. Een jaar daar op ben ik beroemd geworden. In een nacht werd ik beroemd.. Door het lied ‘’Esmer’’…

ROBER-HATEMO-NEDERLANDWat vind u ‘t leukste aan zingen?
– Als het publiek met je mee hebt

En wat is minder leuk aan zingen?
-Niets.. alles is leuk
Wat is uw favorieten liedje?
– Het liedje ‘’Sen farklisin..’’ en alle liedjes van mijn beste vriendin Yildiz Tilbe

Wat wilt u nog bereiken?
– Ik heb mijn doel al bereikt.. ik zing (glimlachend)

Wie bewondert u zoal?
– Yildiz Tilbe – Orhan Gencebay
– Sezen Aksu – Muslum Gurses
Stel u mag een duetje zingen met wie gaat u dan beslist een duet zingen?
– ( glimlachend ) Kylie Minogue, Beyonce, Alejandro.. etc..

Hoe belangrijk zijn fans voor u?
– Heel belangrijk
Heeft u wel eens last gehad van “Lastige fans”?
– Uhm..Zijn wel fans die op mij afspringen of mij meetrekken tijdens het optreden maar ‘’last’’..Nee gelukkig heb ik dat niet..

Wat was u geworden als u geen zanger was geworden?
– Dan zou ik het Juwelierszaak van mijn vader verder runnen(overnemen)..

Doet u naast zingen nog iets anders wat u leuk vindt?
– Sporten en van het leven genieten natuurlijk..

Wat zijn uw goede en slechte karaktereigenschappen?
– (lachend) Ik kan niet zo goed dingen over mijzelf vertellen maar het zijn dingen die ik over mij hoor en mijzelf daarin herken..
Goede eigenschappen zijn dat ik veel geduld heb en ik hou van eerlijkheid.
Ik ben praktisch en sta met beide benen op de grond. Als ik iets doe, moet ik er steeds het nut van kunnen inzien. Ik ben nuchter en zakelijk. En natuurlijk wil ik zekerheid in mijn leven. Naarmate ik meer zekerheid heb, wordt ik rustiger en durf ik te genieten. Ik heb veel wilskracht. Ik kan blijven doorzetten, ook in moeilijke periodes. Zelfs na ontelbare tegenslagen ben ik opnieuw rechtgestaan. Als partner ben ik trouw en iemand waar je kan op rekenen. Ik was er altijd wanneer vrienden/kennissen mij nodig hadden en slechte eigenschappen heb ik niet..
Hoeveel cd’s heeft u uitgebracht ?
– 5 albums en een single.

Komt er binnenkort nog een cd van u uit?
– Ja, in de lente.

Heeft u een website? Zo ja wat is de link van uw website?
– www.roberhatemo.com.tr

Heeft u nog een tip voor beginnende artiesten?
– Als jij een stem hebt en een zwakke karakter dan adviseer ik om beter niet aan het muziekwereldje beginnen want dan word je belemmert.Maar netwerk speelt ook een grote rol en vooral je moet in jezelf blijven geloven.
Ik zelf heb veel nare dingen meegemaakt en was vaker teleurgesteld in sommige mensen maar hoe ik het al zei ‘’zelfs na ontelbare tegenslagen ben ik opnieuw rechtgestaan’’.. Dus mijn advies is zoek goed netwerk en volg je droom zonder op te geven..en…succes natuurlijk !

Bedankt voor uw tijd en moeite dat u al mijn vragen hebt kunnen beantwoorden!
– Alstublieft, en hoop lezers/fans hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en ik bedank ook mensen die met plezier van mijn liedje genieten..Er zullen nog zeker nieuwe liedjes komen !!!

Gemaakt door :

Farida Fargat


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *