Islam en de waarheid

In samenwerking met kitap.nl review ik voor jullie om de 2 weken een nieuw boek. En iets later dan de bedoeling was dan hierbij mijn eerste review!

Ik vroeg jullie naar het boek waarover jullie als eerst een artikel wilden lezen en Islam en de waarheid was het boek waar jullie nieuwsgierig naar waren. Ik was er ook erg benieuwd naar dus ben ik snel gaan lezen!

Allereerst is het super dat er boeken zijn voor de moslims in het Nederlands, want zeker de jeugd van nu leest liever in het Nederlands. Het boek is een vertaling vanuit het Turks.

Toen ik de titel las dacht ik eerst dat het om een boek ging waarin misconcepties over de islam werden besproken, maar dat bleek helemaal niet. Hoofdpresonage in het boek is Selma, Selma zit met vraagtekens over haar geloof. Vragen die ze eigenlijk nergens kan stellen en geen logische antwoorden op kan vinden. En dan ontmoet ze iemand die veel weet over de Islam, en waar ze terecht kan met haar vragen. Iemand die haar niet in een hokje plaatst om haar vragen maar de discussie met Selma aangaat.  Elke week is er een theeuurtje waarbij onderwerpen aan bod komen waar Selma en haar vriendinnen mee zitten. Hele opmerkelijke vragen waar logische antwoorden op worden gegeven. Het boek is niet een verhaal, maar het zijn vragen en antwoorden. Een voordeel hiervan is dat je niet alles hoeft te lezen, maar kunt lezen wat voor jou interessant is.

Vragen die aan bod komen zijn bv.
Waarom zijn er profeten?
Waarom draagt een vrouw een hoofddoek een man niet?
Is een zuiver hart voldoende?

Het is een boek waar je makkelijk doorheen komt, en waar vragen en antwoorden aan bod komen die echt relevant zijn voor de huidige samenleving.

Het is absoluut geen boek die alleen voor moslims is, want ook Nederlanders die vragen hebben over de Islam kunnen het boek lezen. Verder is het boek ook uitermate geschikt wanneer je in je omgeving vragen krijgt over de Islam en hier bronnen voor zoekt om te beantwoorden.

Pluspunten
– Nederlands geschreven
– Heldere en logische antwoorden
– Opmerkelijke vragen

Minpunten
– spelfouten!

Wil je het boek bestellen? Dat kun doen via deze link.

Over 2 weken een nieuwe review! Dus hou de site in de gaten!

Ga jij dit boek lezen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *