Islam invloed in de voetbalkleedkamer

Volgens voetbalverenigingen is de invloed van Islam zichtbaar in de voetbalkleedkamer. De ‘jeugd’ voelt zich minder op z’n gemak wanneer er samen gedoucht moet worden.

Deel van de verklaring zou de aanwezigheid van allochtonen zijn, maar ook in sporten zonder veel allochtonen is de reflex zichtbaar.

Zo geven voetbalverenigingen aan dat samen douchen nooit een probleem is geweest. Maar het was ‘opeens’ een probleem. Niet douchen na het voetballen is ronduit onhygiënisch.
Om ervoor te zorgen dat iedereen wel een douche neemt na het trainen is er een compromis gesloten. Douchen is verplicht, maar kan ook met de onderbroek of een zwembroek aan. Moslimmannen mogen de zone tussen navel en knieën niet naakt van elkaar zien.

Dat slaat over op de autochtonen, zeker als ze in de puberteit zitten. Vanaf het ogenblik dat kinderen in de puberteit komen, zie je dat ook autochtonen plots een probleem hebben met naakt douchen.Vroeger was dit nooit een probleem zeggen de voetbalverenigingen.

Seksuoloog Alexander Witpas in De Morgen: “Als allochtonen een groter deel gaan uitmaken van een groep, dan kan het niet anders of hun gebruiken hebben invloed op die groep. Of de islam werkelijk invloed heeft op het gedrag in de kleedkamer is nog niet onderzocht.

Wat denk jij ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *