Istanbul topfavoriet voor EK-finales 2020

ek-2020-turkije

Voorzitter van de Turkse Voetbalbond, Emre Alkin maakt er geen geheim van. Istanbul is topfavoriet voor de EK-finales van 2020. Geen twijfel mogelijk.

Istanbul kan rekenen op de steun van UEFA-baas Michel Platini nu de stad naast de Olympische Spelen van 2020 heeft gegrepen.  “Het draait allemaal om beloftes en meneer Platini beloofde ons, en ik benadruk dat: beloofde ons, tijdens een gesprek in januari dat wij bij het mislopen van de Spelen zeker het finalepakket krijgen”, aldus Alkin.

Turkije is niet het enige land dat de EK finales in 2020 graag wil organiseren. Er zullen naar verwachting nog drie of vier landen strijden voor dezelfde titel.

Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is het omkoopschandaal in Turkije waardoor onder meer Fenerbahçe werd uitgesloten van Europees voetbal. Volgens Alkin heeft dat de relatie met de UEFA niet geschaad. “Wij  hebben alles gedaan wat wij moesten doen.” De nationale bond respecteerde de straffen die de rechter oplegde.

Naar alle waarschijnlijkheid weten we vrijdag welke landen de wens hebben om gastheer te worden voor de EK finales in 2020. Ook Amsterdam heeft Interesse. Volgend jaar september volgt de officiële toewijzing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *