Istanpoli Rotterdam

De Rotterdamse Schouwburg heeft een lange traditie met Turkije. Ter gelegenheid van Istanbul Culturele Hoofdstad 2010 zijn er mooie en bijzondere theaterprojecten gerealiseerd onder de noemer Istanpoli. Twee voorstellingen zijn nu ook in de Rotterdamse Schouwburg te zien:

Op dinsdag 30 november zijn Mustafa & Övül Avkıran (link: http://www.rotterdamseschouwburg.nl/voorstellingen/3582/Mustafa_Ovul_Avk_ran_Garajistanbul/Kassas/?rt=identifier) te gast.

Samen met Garajistanbul (link: http://www.rotterdamseschouwburg.nl/voorstellingen/3582/Mustafa_Ovul_Avk_ran_Garajistanbul/Kassas/?rt=identifier) maakten zij Kassas, een vrolijke voorstelling over de straatverkopers van Istanbul.

Mustafa & Övül Avkıran / Garajistanbul is te zien op dinsdag 30 november om 20:30 (met na afloop Turkse liederen) in de schouwburg.


Rimini Protokoll (link: http://www.rotterdamseschouwburg.nl/voorstellingen/3586/Rimini_Protokoll/Da_acar_bey_ve_copun_alt_n_tektoni_i_De_heer_Da_acar_en_de_gouden_tektoniek_van_het_afval/?rt=identifier) is het gezelschap van de in Berlijn gevestigde regisseurs Stefan Kaegi, Helgard Haug en Daniel Wetzel. Zij maken documentaire-achtige voorstellingen. In Nederland werd het geïntroduceerd door De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg. Zij laten in Dağaçar bey ve çöpün altın tektoniği (Dhr. Dağaçar en de gouden tektoniek van het afval) gewone mensen (geen acteurs) het verhaal vertellen van de verzamelaars van Istanbul die tussen het afval struinen, op zoek naar iets waardevols.

Rimini Protokoll is te zien op vrijdag 3 en zaterdag 4 december om 20:30 (met op vrijdag na afloop Turkse liederen) in de schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *