James Bond Skyfall in Turkije

jame bond turkije
Over 3 dagen zal een straat in Eminonu voor 3 weken afgesloten worden voor de opnamen van een aantal scenes voor de laatste aflevering van de 007 James Bond serie ‘Skyfall’. Voor de film werden er ook opnamen gemaakt in andere delen van Istanbul en Adana. In totaal zal de filmploeg ongeveer 2,5 maand in Turkije werken aan de film. De filmploeg zal pas 30 april in Istanbul arriveren en de opnames zullen doorgaan tot half mei.

De reactie van de Turken is uiteenvallend. Zo klagen sommige burgers van de drukte en onbereikbaarheid door de afsluiting en zijn anderen juist enthousiast en kijken uit naar de nieuwe James Bond film.

Het filmproductiebedrijf betaalt de eigenaren van winkels in de straat die wordt afgesloten 750 Turkse Lira per dag om het verlies dat zij door de afsluiting draaien te dekken. De eigenaars zullen hun winkels wel open houden, maar zijn onbereikbaar voor hun klanten vanwege de afzetting.

Voor de film zal de Misir Carsisi (Egyptische Bazaar), Yeni Camii (Nieuwe Moskee), het oude postkantoor, de Bankacılar Laan, de Sultanhamam, de Balat Kiremit Laan en de Grand Bazaar worden omgetoverd tot een natuurlijke film opstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *