Koude oorlog tussen Turkije en Israël

 Volgens Erdogan moet Israël ophouden zich te gedragen als een verwend kind. De spanningen tussen beide landen loopt hoog op. Landen die voorheen nog bondgenoten waren sturen nu af naar een Koude oorlog.

Terwijl premier Erdogan dus steeds meer laat blijken dat Turkije dit soort gedrag van Israël niet tolereert horen we vreemde geluiden vanuit Nederland.

Zo zegt Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken: ‘Erdogan ziet Israël steeds meer als vijand,dit accepteren wij niet’
De Nederlandse regering stelt dergelijke ‘dreigende taal’ niet op prijs, aldus de VVD-minister. Dit heeft Rosenthal ook schriftelijk laten weten aan Turkije.

Aan de reacties van Erdogan merken we dat hij zich weinig zal aantrekken van het bericht van de heer Rostenthal.

Volgens Erdogan heeft Israël ‘geweigerd te luisteren naar de redelijke stemmen in het Westen’ die Israël opriepen excuses te maken voor het incident met de Gazavloot.
Na het opzeggen van de militaire samenwerking en het wegsturen van de Israëlische ambassadeur vorige week, is vandaag duidelijk geworden dat Turkije aanvallen op Israël niet langer uitsluit.

Niet alleen Turkije stelt zich harder op tegen Israël, ook in Egypte is er door de revolutie brede steun zichtbaar geworden voor een meer anti-Israëlische koers.
Binnen een week twee vrienden kwijt, dat beloofd niet veel goeds voor Israël.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *