Kurtlar Vadisi Filistin verboden in Duitsland

Morgen is het zo ver! Kurtlar Vadisi Filistin verschijnt eindelijk op de witte doeken. Het is nu al voor de derde keer dat er een film wordt geproduceerd met de inmiddels zeer populaire personages van de serie Kurtlar Vadisi. Jammer genoeg kunnen de fans in Duitsland niet verheugd zijn.

De woordvoerder van Pana Film heeft tot zijn grote betreuring moeten mededelen dat in Duitsland de film op de geplande datum niet kan worden vertoond. De reden hiervan is dat er veel oproer bezorgd werd over de datum waarop de film zou uitkomen. Op 27 januari worden de Joden herdenkt, die in de tijd van de Nazi’s om het leven gebracht werden. De film wordt beschouwd als propaganda tegen Israël en ook Joden. Volgens Pana Film is dit besluit die FSK (Vrijwillige zelfregulering van de filmindustrie) heeft genomen een schandaal. De wettelijke rechten luiden dat geen enkele film verboden mag worden, dit in verband met democratie en vrijheid van meningsuiting. Pana Film geeft de moed niet op en gaat gebruik maken van alle wettelijke rechten om de film alsnog te vertonen.

Hoe denk jij over dit verbod?

Kurtlar Vadisi Filistin Trailer

Comments

  1. S. says

    Aan de ene kant hebben ze misschien wel gelijk. Ze zijn gevoellig voor het onderwerp en dan wordt er een film vertoond op de dag dat zij Joodse doden zullen herdenken. Als die film dan nog eens over de Joden gaat kan het gemakkelijk als propaganda tegen Israël en ook Joden beschouwd worden.
    Maar dat is ‘m nu. De film gaat helemaal niet over de Joden, maar over de regering in Israel. Het gaat om de maatregelen die Isreal neemt en hun houding tegenover de Palestijnen. Dus dat verbod in Duitsland is naar mijn mening onterecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *