Maagd tot je huwelijk?

Dit is een onderwerp waarvan ik bij voorbaat al weet dat het voor veel ophef zal zorgen. Toch is dit iets waar ik graag over wil schrijven. Een onderwerp waar ik mijn mening graag over wil delen..
Veel niet-moslims en ook sommige moslims vinden het vreemd om maagd te blijven tot je huwelijk. Dit is natuurlijk een keus die je zelf maakt. Niemand heeft het recht zich hiermee te bemoeien of deze keus te bekritiseren. Voor veel meiden en jongens is de reden om maagd te blijven vooral gemaakt vanuit geloofsovertuiging. Enja, als je ervoor kiest om niet te wachten dan speelt dit misschien wat minder voor jou.

Toch merk ik veelal van moslim jongeren dat ze deze keus van meisjes wel bekritiseren. Wanneer een meisje niet meer maagd is dan wordt dat meisje gelijk als een erg losbandig meisje bestempeld. Waarom?
Kan iemand weten wat de reden is geweest voor die keus? Het antwoord, simpelweg NEE.

Het grappigste vind ik dan nog dat diezelfde jongens zelf wel met de grootste verhalen aan komen zetten. Enja, is het dan zogenaamd niet vies? Is die jongen dan zogenaamd niet losbandig? En als we kijken naar het geloofsaspect, gelden de regels niet voor beide geslachten? Natuurlijk wel! In mijn geloof geldt dat man en vrouw gelijk zijn. Dus moet een meisje maagd blijven tot ze zal trouwen, dan geldt dit ook voor de man.

Helaas is het geloof en cultuur wat we door de war halen. Want in onze cultuur is het zo dat de ‘man’ niet perse maagd hoeft de zijn ( je kunt het immers niet controleren), maar de vrouw moet dat wel zijn.

Daarom zou ik graag willen dat we allemaal eens inzien dat we cultuur en geloof niet door elkaar moeten halen en beide als apart moeten zien. Laten we ieders keus respecteren!

Comments

 1. Anoniem says

  Ik vind dat je ook gelijk heb,we zijn allemaal gelijk toch?? of heb ik het mis?
  Ik als een Turkse jongen,wil ik gewoon dat mijn toekomste vrouw maagd is. en dat moet ik natuurlijk ook van mijn kunnen verwachten. En zij heeft natuurlijk ook gelijk,als ik iets van haar verwacht,dat moet ze het van mijn kant ook zijn..
  Maar maagd tot je huwelijk is voor mijn erg belangrijk. voor de beiden kanten..

 2. Arhan says

  ik ben zelf 18 en heb toen ik 15 jaar was besloten om maagd tot het huwelijk te blijven, ik ben zelf half turks.. maar ben niet turks opgevoed ik heb mezelf opgevoed.. ik ben erg zelfverzekerd en sta sterk achter mijn mening mijn vader heeft wel turkse cultuur overgenomen maar is niet een man van trouwen, maagd tot huwelijk en van alles.. ik heb er gewoon zelf voor gekozen en mezelf opgevoed en mijn vader kan er maar moeilijk mee omgaan ( ook veel discussies ) best wel slechte band.. maar oke ik verander niet..

  Ik ben het wel ermee eens dat een man en een vrouw maagd moeten blijven aan beide kanten, ik zou zoals die kerel hierboven schrijft niet met een meisje willen trouwen als ze ontmaagd is.. ik bewaar mijn liefde, respect, voor mijn meisje ( ook al weet ik nog niet welk meisje het wordt ) ik bewaar het voor mijn toekomstige prinsesje, want ergens loopt ze nu in de wereld 😀

 3. ahmed says

  Ik ben een 17 jarige marokkaanse jongen. Ik heb nu al zo een 2 jaartjes een relatie met een meisje. we houden te veel van elkaar en alles en we weten zeker dat we een leven met elkaar zullen gaan delen. Dus ik heb der gister ten huwelijk gevraagd ( ik weet dat het veelste vroeg is). Nou is mijn vraag of ik nu seks met haar mag hebben, of mag dat pas na het trouwfeest en alles ? Aub kan iemand mij helpen !!?

 4. says

  Voor ahmed,

  Uiteraard mag je uw verloofde nog niet bezigen, pas als al de papieren getekend zijn kan je uw lust botvieren, dat is duidelijk toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *