‘Man’ bij FB wedstrijd naar Europees Hof

sema-bekciHet was voor het eerst in de geschiedenis. Een voetbalwedstrijd voor alleen vrouwen en kinderen. De wedstrijd Fenerbahce tegen Manisaspor werd dus ook wereldwijd nieuws. De dag er na gingen er op twitter geruchten rond dat er toch een man was binnengeslopen en er werden foto’s gedeeld op twitter van een ‘man in vrouwenkleren’.

Wat bleek! De persoon op de foto die werd aangezien voor een man was helemaal geen man! Sema Bekci was wereldwijd nieuws en haar foto werd overal getoond met onderschrift ‘de man in vrouwenkleren’. Op twitter was ze trending topic en overal een foto van haar te zien.

Sema Bekci vond dat haar mensenrechten werden geschonden. ‘Ik kwam maanden niet buiten en ik voelde mij lelijk’, aldus Sema Bekci. Sema Bekci is getetrouwd en heeft twee kinderen. Ze omschrijft de dag na de wedstrijd als volgt: ‘Mijn dochter wekte mij. Ze zei dat iedereen over mij sprak in de kranten en op tv. Er staat dat je een man bent!’ Toen ik de foto zag herkende ik mezelf totaal niet. Ik schaamde me. Ik ben geen lelijke vrouw en lijk in het echt niet op een man. Zelf had ik niet in de gaten dat er foto’s van mij werden gemaakt.

Sema Bekci probeerde een rechtszaak aan te spannen in Turkije tegen nieuws dat beledigend was, maar verloor de rechtszaak. Nu zet ze een stap hoger en gaat naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Ze hoopt op een schadevergoeding.

sema-bekci-fb

Comments

  1. Mustafa Pınar Çıtak says

    Yaw once resimdeki haline bak sonra dava acmaya yelten….Stadta resmen erkek gibi cikmissin normal halinde oyle olmaya bilirsin ama resimde ERKEK gibisin iste…Tek derdin para koparmak…Git kendine ceki duzen ver ..

  2. says

    milletin ici rahat olsun diyemi kendine ceki duzen verecek kadin hicte bile ohhh valla alsin parayi yesin catir cutur…orada o resmi ceken ilkin kendisi bir baksin aynaya terbiyesiz bilmeden etmeden boyle bir yakistirma ayip be ayip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *