Mehmet Ali Birand niet overleden!


Het laatste nieuws krijg je tegenwoordig binnen via social media. En social media kent enorme voordelen. Maar soms moeten we opletten in wat we tweeten en verkondigen. Zo kan het zijn dat je niet eens bent overleden maar het nieuws zich als een olievlek verspreidt.

Birand overleden
De beroemde Turkse journalist/ schrijver Mehmet Ali Birand ligt op dit moment op de intensive care. Verschillende Turkse media melden echter dat Birand is overleden. Des te moeilijker voor de familie die vol spanning wacht tot Birand uit de kritieke situatie komt. Birand ligt in het Turkse ziekenhuis ‘Amerikan Hastanesi’. Familie laat weten dat ze de pers schriftelijk op de hoogte zullen houden van zijn situatie.

De zoon van Mehmet Ali Birand liet via Twitter weten dat zijn vader op dit moment in kritieke toestand op de intensive care ligt. Hij dankt voor de steunbetuigingen maar benadrukt dat de geruchten in de Turkse media niet kloppen. Toch blijven sommige Turkse mediakanalen starrig beweren dat Birand is overleden.

Hoe denk jij hierover? Moet de media duidelijk zijn fouten toegeven als het nieuws niet klopt?

Comments

  1. Wiert Veen says

    Media hebben heel vaak problemen om fouten toe te geven. Ze wringen zich in allerlei bochten om maar niet behoeven toe te geven dat het ' anders ' was.

  2. says

    Zulke dingen gebeuren inderdaad geregeld. Men neemt niet de moeite om eerst te checken maar wil als eerste met het nieuws komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *