Melike Kilic | Interview

Unieke foto’s met een aparte stijl. Inmiddels 5137 fans op Facebook. Melike Kilic is een gewilde fotografe in Nederland.

[sws_picture_frame22 src=”http://turksenederlander.nl/wp-content/uploads/2012/02/melike-kilic-250×300.jpg” title=”Melike Kilic” alt=”Melike Kilic” align=”sws_frame_left” lightbox=”” album=”album” video=””] [/sws_picture_frame22]Waar komt deze passie voor fotografie vandaan?
Melike Kilic. Geboren in Trabzon in 1988. Woont in Amsterdam.

Wat deed je voordat je als fulltime fotografe aan de slag ging?
Iets wat totaal niets met fotografie te maken heeft. Ik ben boekhouder. Wel had ik mailcontact met mijn vriendin Merve Dagli in Istanbul over hoe geweldig het zou zijn als we beide fulltime van onze hobby ons werk zouden maken.
In eerste instantie deed ik fotografie naast mijn gewone baan maar ik merkte dat ik het steeds drukker kreeg. Ook buiten mijn vriendenkring kreeg ik verzoeken voor bruidsreportages en andere shoots. Ik zag dat ik beide dingen niet meer kon combineren. In het weekend was ik bezig met foto’s maken en doordeweeks moest ik dat ook allemaal nog bewerken. Op dat moment moest ik een keuze maken. En koos voor fotografie natuurlijk…

Welke camera gebruik je?
Ik ben altijd al gek op foto’s geweest maar had er op jonge leeftijd het geld niet voor. Een professionele camera koop je niet zomaar. Een beetje sparen een beetje op je verjaardag vragen. Ik begon met een Canon 450D. Dat was mijn eerste camera. Ook echt een beginnerscamera. Ik was toen 19. Ik was zo blij! Daar heb ik mooie foto’s mee gemaakt. Daarna kocht ik een Canon 60D. Nu heb ik een Canon 5D dat is echt een professionele camera.

Wanneer je kijkt naar je oude foto’s denk je…
Dat zijn echt mijn beginnersfoto’s. Als ik nu kijk zie ik een groot verschil. Maar ook toen waren mijn foto’s apart en werkte ik met thema’s. Ik houd ook niet van echt standaard. Met alles eigenlijk. Mijn vriendinnen zijn ook echt benieuwd naar mijn bruidsjurk. Ik houd gewoon van anders.

[sws_picture_frame11 src=”http://turksenederlander.nl/wp-content/uploads/2012/02/melike-kilic-foto.jpg” title=”Melike Kilic” alt=”Melike Kilic” align=”sws_frame_right” lightbox=”” album=”album” video=””] [/sws_picture_frame11]Wat vind je het leukst om te fotograferen?
Ik wil vooral op een foto echte emoties vastleggen. Dus op mijn foto’s geen neppe lach met standbeeldposes. Spontane foto’s zijn ook de mooiste foto’s. Als ik dan thuis de foto’s terugkijk zie ik een echte lach. Die foto’s worden ook het leukst gevonden op Facebook.

Wanneer we naar je foto’s kijken zien we dat je veel accessoires gebruikt. Bedenk je dat van tevoren?
Meestal spreek ik met de klant van tevoren af wat de klant precies wil. We kijken naar de wensen van de klant en wat ik ik gedachten heb.
Ik wil ook iedere keer iets anders. Iets wat ook echt bij diegene past. Ik vraag wel wat de klant wil maar meestal laten ze het aan mij over. Ik doe veel inspiratie op in feestwinkels. Ik houd sowieso van antiek, dus ga vaak op zoek naar antieke spullen. Oude tv’s, radio’s… Ik bemoei mij ook met de bruidsjurk en de accessoires. Het moet wel passen bij het thema dat we kiezen. Dames die nog geen bruidsjurk hebben, ik heb heel veel advies!

Wat maakt jou anders als de andere fotografen?
Ik google niet naar fotografen die ik dan imiteer. Ik heb een unieke stijl. Wat ik wel ontzettend jammer vind is dat er steeds meer mensen komen die mijn stijl proberen ‘na te apen’.

MK Photograpy

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Wat ik echt heel graag wil is een foto expositie houden en de foto’s op de expositie verkopen.De opbrengst wil ik dan schenken aan een goed doel.

Heb je een opleiding of cursus voor dit vak gevolgd?
Ik heb een cursus digitale fotografie gedaan. Dit om de basis van het vak te leren. Het ging met name over de instellingen van de camera. Ik overweeg een opleiding te volgen maar ik weet niet hoe ik dit kan combineren met de drukte nu.

Je wilde graag van je hobby je werk maken dat is gelukt, heb je nu nog een droom?
Mijn droom? Ik wil een eigen studio.Een oud huis met houten vloeren.

Je maakt ook foto’s tijdens bevallingen. Hoe is dat?
Mensen die echt gek zijn op foto’s bellen mij als ze naar het ziekenhuis rijden voor de bevalling. Tijdens de bevalling wacht ik achter de gordijnen. Zodra de baby er is maak ik dan foto’s. Dat is een intiem moment, iedereen huilt. Soms moet ik zelf ook huilen.

Wil je nog wat zeggen tegen onze bezoekers?
Ik bedank de fans die mij volgen op Facebook. Mijn foto’s zijn te zien op mijn Facebookpagina MK Photograpy en binnenkort op mijn vernieuwde website.

Wij bedanken Melike Kilic en wensen haar heel veel succes!

[sws_blue_box box_size=”573″] cadeauGratis een fotoshoot winnen van MK Photograpy?

Laat dan een reactie achter onder dit bericht. Onder de inzendingen wordt een photoshoot verloot verzorgd door Melike Kilic. De winnaar krijgt 29 februari bericht. [/sws_blue_box]

Comments

 1. myranda says

  Wij zouden graag een fotoshoot willen winnen, van onze eerste kleinzoon Kuzey van 6 weken oud…. omdat wij hem straks heel erg gaan missen omdat we gaan emigreren naar Turkije

 2. SevHal says

  ik wil heel graag een fotoshoot van je hebbe..ik probeer telkens een leuke bericht achter te late..ik ben helemaal gek op je foto’s je doet het zo mooi en heel apart,wrm ik een fotoshoot van je wil hebbe..ik ben verloofd en me verloofde is in turkije..ik wil hem heel graag verassen met een leuke fotoshoot en dat ik het dan voor hem kan opsturee,hij zou er helemaal blij van zijn..hoop dat ik de winnaar word:(:(.. sevim

 3. Funda says

  Melike je foto’s zien er geweldig uit… Ik hou normaal van bewerkt… Maar jouwn foto’s zijn super, hoe je gebruik maakt van de omgeving, de juiste plaatsen en de lichten… Ik bewonder je werk en vind het prachtig… Ik hoop dat ik ook door jouw gefotografeerd kan worden… Je werk is super… Ook al winst iemand anders… Heel veel succes met fotograferen…

 4. Filizunsal says

  Prachtig! Wat een creatieve poses! Ik zou ook dolgraag een fotoshoot van je willen..!

 5. Esra says

  Ha melike, wat super dat je van je hobby je werk/baan hebt gemaakt, daar droomt toch iedereen van? Je fotos zijn erg mooi, je hebt een goed oog voor detail en hoop dat je je nog meer ontplooit, supersin! Ik ben benieuwd wanneer je een expositie zult hebben want ik wil meer werk van je zien, succes !

 6. Mine Mese says

  Vandaag heb ik voor het eerst Melike mogen ontmoeten voor de Valentine Shoot…wat was dat een unieke ervaring zeg!
  Voordat ik haar al zag was ik enorm zenuwachtig en tijdens de shoot liep dit alleen maar op :)) ik en mijn man hebben ervan genoten en wij zullen zeker in de nabije toekomst weer shoots laten maken…zeker voor mijn zoon van bijna 2,5 😉
  You Go Girl!

 7. Havva Ates says

  Zeer orriginele foto’s, mijn complimenten!! Prachtig, eigenlijk hier niet veel woorden voor…

 8. nese says

  ik zou graag een fotoshoot willen als een cadeau voor mijn neefjes. ze hebben namelijk een besnijdenisfeest op 17maart. je hebt geweldige foto’s, leuke ideeen. ik heb op facebook geen foto’s van besnijdenisfeesten gezien, maar met volvertrouwen na al je foto’s bekeken te hebben geloof ik erin dat ze prachtig zouden worden. insallah win ik een fotoshoot voor ze door dit berichtje achter te laten. mvg nese

 9. Kiymetje says

  IK WIL!! Jij hebt niet alleen van je hobby je baan gemaakt, maar je bent gewoon een echte professional! ik ben trots op je!

 10. Rabia says

  Hoi Melike,

  ik volg je al een paar maanden op Facebook. je maakt echt prachtige foto’s!
  je hebt van die aparte momenten en ideeën die niemand anders heeft!

 11. Asiye Gülmez says

  Melike!

  Je hebt dit vast onzettend vaak gehoord.. maar ik wil het ook even kwijt..
  Je foto’s zijn Prachtig!
  Echt onwijs creatief en verschikkelijk leuk om naar te kijken!
  Ik hoop dat je heeel ver komt later.

  veel lieffs! Asiye

 12. Hatice Yildiz says

  Zoals altijd orginele foto’s op Facebook te zien.
  Leukste reacties en orginele fotoshoots…
  Ik wens je heel veel succes! We zullen je altijd steunen…
  Groetjes en veel liefst

  Hatice Yildiz
  (Maastricht)

 13. Elif Tasdelen says

  Harikasin ne kadar tanimasam da her bir resimde yuregini ortaya koydugunu goruyorum.
  Insan meslegini ne kadar severse o kadar basarili olur.
  Basarilarinin devami dilegiyle.

  Elif Tasdelen

 14. gt says

  fotograflarinizz evet guzel ama taklitlerim basladi demissiniz merve dagli sizden cok daha önce vardi ve siz onun tarzini taklit ederek basladiniz yani sizi de taklit etmeleri cok dogal bence…basarilar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *