Met name autochtoon in drugshandel

Volop in het nieuws. In Eindhoven woedt er een drugsoorlog en zelfs de burgemeester van Helmond is ondergedoken.

De ruzies in de drugswereld zorgen voor rep en roer. Afgelopen weekend werden meer dan honderd kogels afgevuurd op een huis. Een aantal weken daarvoor zijn twee bewoners uit Eindhoven geliquideerd.
Eerder dit jaar was coffeeshop Carpe Diem in Helmond aan de beurt. Hierna is burgemeester Jacobs van die stad is na bedreigingen naar aanleiding van zijn drugsbeleid ondergedoken. De beschoten coffeeshop is gesloten.

Spapens, die enkele jaren geleden twintig georganiseerde wietbendes in het zuiden van Nederland onderzocht: „Het is volstrekt onacceptabel dat een burgemeester moet onderduiken. Dit mag de overheid niet over hun kant laten gaan. Blijkbaar vinden criminelen dat ze met de komst van een coffeeshop in Helmond te veel concurrentie kregen.

Er zijn nog wel de lieve hippies die op een zolderkamertje een wietplantje telen, maar wietteelt is vooral een wereld van harde criminelen in georganiseerd verband. Aldus Spapens, die enkele jaren geleden twintig georganiseerde wietbendes in het zuiden van Nederland onderzocht. Je kunt hierbij denken aan de productie van 50.000 planten in een kas.
Uit het onderzoek van Spapens blijkt dat wietbendes vooral bestaan uit Nederlanders, onder wie kampers,maar ook mensen uit achterstandswijken en Brabantse dorpen. Verder figureren in die criminele groeperingen ook Marokkanen en Turken.

De afgelopen tijd is Nederland uitgegroeid tot een marktplaats voor wiethandel. Het is een business van miljarden euro’s. Het gedogen drugsbeleid lokt mensen vanuit het buitenland naar hier. Naast de coffeeshops die worden geaccepteerd, ontstond ook een omvangrijke illegale handel in drugs.Topmensen bij Justitie zeggen dat veel wietbendes hun gang kunnen gaan. Met name doordat rechters een erg soft drugsbeleid voeren.

Comments

 1. Peter says

  Grappig toch dat Nederland. Zijn we nu echt verworden tot een land waar de media de plaats in neemt van een rechtbank ?

  In de media wordt maar wat geroepen en daar wordt dan regeringsbeleid op afgestemd.
  Uit welke politie onderzoek en rechterlijke uitspraak is duidelijk geworden dat de schietpartijen in Eindhoven gepleegd zijn door drugscriminelen ?
  Uit welk politie onderzoek en rechterlijke uitspraak is gebleken dat een burgemeester bedreigt is door drugscriminelen ? Hadden de bedreigers een visite kaartje achter gelaten dat ze drugs criminelen waren ???????? En wie had zo’n visite kaartje dan gemaakt ? Wie heeft er belang bij ?

  Als ik straks de Albert Heijn wil laten sluiten (vanwege parkeer overlast bij ons in de straat) is het dan voldoende om maar wat op de AH te gaan schieten, in de media te gaan verkondigen dat AH een criminele organisatie is ?

  En als straks een overval op de Efteling plaats vind, is het gevolg dan dat alle bezoekers een PASJE moeten aanschaffen en uitsluitend mensen met een Efteling pasje de Efteling mogen bezoeken ?

  Het is heel eenvoudig Softdrugs zijn geestverruimende middelen, je krijgt beter inzicht in je leven en de omgeving. Geestdodende middelen zoals alcohol zijn wel favoriet bij de overheid. Alhoewel er dagelijks alcohol doden zijn te betreuren, alcohol zeer ernstige medische gevolgen kent die vele malen groter zijn dan softdrugs gebruik, wordt alcohol wel toegestaan !

  Wat zou er gebeuren als de Telegraaf met een campagne begint dat het MEEL in BROOD tot hallucinaties leidt ? Het komt door een schimmel-meel infectie !!! Met wat berichten dat een toerist onder invloed van dat besmette meel uit het RAAM is gesprongen !

  Stel voor uw brood wordt verboden. En dan ? Er ontstaan ILLEGALE bakkerijen en de politie doet inval na inval omdat mensen THUIS brood bakken ! Er komen zelfs uit het buitenland toeristen brood kopen !!
  Er ontstaan criminele circuits die broodmeel produceren en verkopen ! Immers als het illegaal is stijgt de prijs en wordt het interessanter.

  Zou u er intrappen ?

  Waarop trapt u dan wel in de softdrug verhaaltjes ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *